Menu
Yleinen

Nämä aiheet kiinnostavat! Vuoden 2019 suosituimmat postaukset

On aika laittaa kulunut vuosi pakettiin ja katsoa, mitkä aiheet blogissa ovat tänä vuonna kiinnostaneet. Mukana on paljon suosittuja postauksia jo aiemmilta vuosilta, mutta myös muutama iloinen yllätys.

Lyngenfjord, Norja

Mistäs kaikesta sitä onkaan tullut tänä vuonna kirjoitettua?

Tämä vuosi on ollut todella kotimaapainotteinen, sekä matkailun että postausten suhteen. Jossain vaiheessa loppukesää ja syksyä mua alkoi itseänikin ärsyttää, kun blogin etusivulla oli lähes vain ja ainoastaan postauksia Suomesta. Tätä ei pidä ymmärtää väärin, sillä mielestäni on tosi hyvä, että kotimaanmatkailua nostetaan esille myös blogeissa. Kotimaanmatkailu on kiehtovaa siinä missä kaukomaillekin matkustaminen, joskin usein aivan eri syistä. Olen todella onnellinen siitä, että kotimaanmatkailu on viime vuosina ottanut tuulta purjeisiinsa ja on nousemassa jopa trendiksi.

Olen julkaissut tänä vuonna 13 kotimaanmatkailuun liittyvää postausta. Näistä suurin osa koskee erilaisia kansallispuistoja ja suomalaisia retkikohteita, mutta mukaan mahtuu myös Tuusulassa vietetty bloggaajaviikonloppu sekä länsirannikolle suuntautuneen kesälomareissuni antina vinkkejä kesäiseen Kokkolaan.

Suomen lisäksi joukkoon on toki mahtunut matkajuttuja myös maailmalta. Tänä vuonna olen kirjoittanut Taiwanista, jonka huikeissa maisemissa reissasin parin viikon verran vuodenvaihteessa 2018-2019. Taiwan oli todellinen yllättäjä! Tuo saari Kiinan itärannikolla on tosi mielenkiintoinen, vehreä ja helppo matkakohde. Kannattaa tutustua.

Varsinainen kesälomareissuni suuntautui tänä vuonna pohjois-Norjaan ja siinä sivussa Lappiin. Tuolta matkalta olen saanut aikaiseksi kaksi postausta ja useampia on luonnostilassa odottamassa viimeistelyä.

Viimeisimpänä joukkoon pääsi mukaan Nepal, jonne tein aivan täydellisen matkan loppuvuodesta 2019.

Tarokon kansallispuisto, Taiwan

Suosituimmat postaukset vuodelta 2019

Tänä vuonna kirjoitetuista blogipostauksista kaikkein suosituimmiksi ovat nousseet seuraavat:

 1. Valtavaaran huiputus ja suloinen palovartijan maja
  Rukan vieressä kohoava Valtavaara osoittautui mainioksi päiväretkikohteeksi. Valtavaaran huipulta näkee vaikka kuinka kauas Lapin tuntureille ja pohjoisen vaaroille.

 1. Riisitunturi – tunnelmallinen päiväretkikohde eteläisessä Lapissa
  Kuusamon seutu on täynnä upeita luontokohteita! Näistä yksi on Lapin puolella sijaitseva Riisitunturi, joka on tunnettu talvisista tykkylumimaisemistaan, mutta josta löytyy suloisia maisemia myös kesällä.

 1. Taiwanin ympäri kahdessa viikossa – matkan reitti ja kohteet
  Taiwan ei taida kuulua kovinkaan monen bucket listille. Se ei kuulunut myöskään omalle listalleni. Mutta kun vuodenvaihteeseen piti keksiä mielenkiintoinen, kohtuuhintainen ja melko lämmin lomakohde, nousi Taiwan esille  ihan yllättäen. Taiwan osoittautuikin aivan mahtavaksi matkakohteeksi! Sen luontokohteissa ja kaupungeissa, Taipein ruokapaikoista puhumattakaan, olisi riittänyt koluttavaa vaikka kuinka pitkäksi aikaa, mutta kahdessa viikossakin ehti tehdä hyvän katsauksen tuohon monipuoliseen saareen.

 1. Patvinsuon kansallispuiston upeat hiekkarannat
  Olen tosi iloinen, että Patvinsuo on päässyt tälle suosituimpien postausten listalle. Pohjoiskarjalainen kansallispuisto on ehdottomasti yksi lemppareistani Suomessa. Olen kirjoittanut Patvinsuosta myös pari muuta postausta: helteisistä päiväretkistä laajalla suolla sekä mystisen kauniista Lakkapolusta.

 1. Koloveden jylhät kalliot hurmaavat melojan
  Koloveden kansallispuisto Saimaalla on ihana! Se on ihan täydellinen retkikohde melojille. Kapeahkot vesialueet ja rantojen komeat kalliot tekevät Kolovedestä todella miellyttävän ja kauniin melontakohteen.

Vuoden 2019 luetuimmat postaukset kautta aikojen

Kaikkein suosituimpia ovat kuitenkin olleet jo aiemmin kirjoittamani postaukset. Nämä tuntuvat löytävän tiensä ihmisten tietoisuuteen vuodesta toiseen. On hilpeää huomata, että kaksi suosituinta blogipostausta ovat juuri niistä kohteista, jotka ovat viime vuosina sykähdyttäneet itseäni kaikkein vähiten. Mutta on tällekin listalle päätynyt omia lemppareitani, kuten Tansania ja Albania.

 1. Tel Aviv – kun täydellinen matkakohde ei sytytä
 2. Eilat – yllättävän hyvä lepotauko turistihelvetissä
 3. Miten toimia kun lento on ylibuukattu
 4. Millainen oli kahden viikon safari- ja rantaloma Tansaniassa
 5. Huikea Albania, joka synnytti Suunnattoman matkablogin

 

Lake Manyaran kansallispuisto, Tansania

 

Mitkä näistä suosituimpien postausten matkakohteista ovat omia lemppareitasi? 


Suunnaton-blogi löytyy myös sosiaalisesta mediasta:

Facebook: @suunnaton
Instagram: @suunnaton
Twitter: @Suunnaton_blogi
Pinterest: @Suunnaton_blogi

Suunnaton löytyy myös blogipalveluista
Blogit.fi, Blogipolku ja Bloglovin’

34 Comments

 • Espanjaan
  12.1.2020 at 15:18

  Minäkin olen noista varmaan lukenut juuri Eilatin ja Tel Avivin, ehkä siksi, että niistä ei tulvi bloggaajapostauksia. Tutustumiseni ovat kyllä enemmän olleet nojatuolimatkailua kuin matkojen suunnittelua, mutta siihenhän kattavat ja hyvät postaukset sopivat hyvin.

  Reply
  • Suunnaton
   12.1.2020 at 17:28

   On itseasiassa aika jännä, että Eilat ja Tel Aviv näkyvät aika vähän matkablogeissa. Ne kuitenkin ovat varsin suosittuja matkakohteita Suomessakin, etenkin Eilat.

   Reply
 • Maijuc
  12.1.2020 at 15:54

  Tel Aviv, Albania ja Taiwan kiinnostaa itseäni eniten. Taiwanissa on jotain erityistä, ehkä siksi että se ei ole niin vahvasti suomalaisten käyntikohteena kuin useat muut aasian maat. Tai ehkä siksi, että huomasin tietäväni Taiwanista äärimmäisen vähän mitään.

  Hilpaisenpa sen postauksen pariin seuraavaksi!

  Reply
  • Suunnaton
   12.1.2020 at 17:30

   Joo, osa Taiwanin vetovoimasta ehdottomasti tulee siitä, ettei se ole kovin yleinen matkakohde suomalaisille! Tai ylipäätään länsimaalaisille.

   Reply
 • Kohteena maailma / Rami
  13.1.2020 at 00:57

  Kyllähän sitä Patvinsuo ja Riisitunturi lämmittävät mieltä! Upeita luontokohteita molemmat, joita lukiessa voi samastua omiin retkeihin. Aina on kiva lukea uusista kohteita, yhtä mukavaa on lukea toisen tuntemuksia itselle rakkaista paikoista.

  Reply
  • Suunnaton
   21.1.2020 at 20:58

   Sanos muuta! Vaikka yleensä vieraat kohteet kiinnostavat, on joistain rakkaista paikoista mielenkiintoista päästä kuulemaan, mitä muut ovat niistä ajatelleet.

   Reply
 • Katja
  13.1.2020 at 08:31

  Näitä tilastoja on kyllä aina mielenkiintoista seurata, ei pelkästään omia vaan myös muiden!
  Itsellä on tällä hetkellä niin kova safarikuume, että kyllä se tuo Tansania kiehtoisi näistä postausten kohteista eniten!

  Reply
  • Suunnaton
   21.1.2020 at 20:59

   Tansania onkin upea 🙂
   Olen ihan samaa mieltä, että lukijoita kiinnostavia aiheita on mielenkiintoista käydä kurkkimassa muidenkin blogeista.

   Reply
 • Valtavaara ja muut Suomi-kohteet hienosti ykkösinä, vau! 🙂 Olen huomannut tosin itsekin, että Turku-postaukset ovat olleen mielenkiintoisia ainakin Google-hakujen perusteella.

  Reply
  • Suunnaton
   14.1.2020 at 18:54

   Kotimaan kohteista on aika hauska kirjoittaa, kun koskaan ei tiedä kuinka suosittuja niistä tulee. Jotkut jäävät aivan täysin pölyttymään blogin syövereihin, mutta toiset saattavat ihan yllättäen ampaista luetuimpien postausten joukkoon.
   Voin hyvin kuvitella, että Turku kiinnostaa matkakohteena!

   Reply
 • Cilla Maria
  14.1.2020 at 19:46

  En oo käyny noista missään, mut päädyin lukemaan nyt toistamiseen tuon sun Tansania-postauksen. Muistan jo aiemmin, miten hyvin se tempaisi mukaansa. Haluaisin ehdottomasti käydä nuo safariretket ja mennä sen jälkeen Sansibarille!

  Reply
  • Suunnaton
   14.1.2020 at 19:51

   Onpa kiva kuulla! Safari ja siihen liitetty vähän muunlainen Afrikan näkeminen (esim. tuollainen rantaloma) oli aika mainio kombo.

   Reply
 • Pirkko / Meriharakka
  15.1.2020 at 09:05

  Kotimaan jutuille tapaa kyllä löytyä lukijoita 🙂
  Tansania on ihana kohde!

  Reply
  • Suunnaton
   21.1.2020 at 21:00

   Tansania on <3

   Reply
 • Martta / Martan matkassa
  15.1.2020 at 14:46

  En ole käynyt missään noista kohteista, jotka ovat listasi kärjessä! Minua houkuttaa ensisijaisesti nuo Suomen patikointikohteet ja pakko myöntää että olet tartuttanut minulle safarikuumeen!

  Reply
  • Suunnaton
   21.1.2020 at 21:00

   Oi, ihan mahtava kuulla! Safari on aivan upea kokemus!

   Reply
 • Sini matkakuumeessa
  16.1.2020 at 15:48

  Noista olen käynyt vain Albaniassa. Safarista haaveilen. 😊

  Reply
  • Suunnaton
   21.1.2020 at 21:01

   Safari on ehdottomasti kaiken haaveilun arvoinen 🙂
   Albaniakin oli tosi kiva ja etenkin erilainen matkakohde!

   Reply
 • Iida in Translation
  17.1.2020 at 14:57

  Olipa kiva vuosikatsaus! 🙂 Itsellekin sattui vuoteen 2019 reissu Taiwaniin, joten ne postauksesi tuli koluttua läpi tarkkaan. Pitikin käydä lukemassa Israel-postauksiasi ja Albaniasta. Hauskaa, että sinullakin on bloggailu lähtenyt yhden maan innostamana, niin ehdottomasti minunkin! 🙂

  Ja hyvää reissuvuotta 2020! 🙂

  Reply
  • Suunnaton
   21.1.2020 at 21:02

   Kiitos Iida! Vähän harmitti, etten ehtinyt saada enempää Taiwan-postauksia aikaiseksi ennen sun reissuasi.
   Ihanaa reissuvuotta sullekin!

   Reply
1 2

Leave a Reply