Menu
Yleinen

Suunnattoman aakkoset – tutustu bloggaajaan

Minkälainen tyyppi tätä blogia oikein kirjoittaa? Annetaan aakkosten kertoa, kuka olen ja mitkä asiat matkailuhistoriaani liittyy.

A  Aavikot ja autiomaat. Niissä vain on sitä jotakin. Erityisesti mieleen ovat jääneet punainen Wadi Rum Jordaniassa sekä Saharan hiekkadyynit Marokossa.

B  Balkan vei sydämeni ja sinne pitää päästä yhä uudelleen. Lue esimerkiksi juttuni Albaniasta.

C  Canon on ehdoton reissukumppani. Ilman kameraa on vaikea kuvitella matkustavansa mihinkään.

D  Dallas ylsi kaikessa överissä texasilaisuudessaan ennakkoluuloihin ja niiden yli. Kirjaimellisesti mahtava paikka 😀

E  Eurooppaa on tullut nähtyä jo lähes kyllästymiseen asti. Muutamia helmiä on kuitenkin vielä näkemättä ja hyvin korkealla Bucket Listillä.

F  Funchalin ilmastossa on jotakin kummallista. Viikon matkan aikana Madeiralla ravattiin aktiviteeteissa aamupäivät ja iltapäivällä oli aikaa loikoilla uima-altaalla. Jostain luonnonoikusta johtuen jokaisena päivänä aurinko meni pilveen juuri sinä hetkenä, kun päästiin altaalle.

G  Granada oli ehkä hienoinen pettymys paratiisimaisten odotusten jälkeen. Upea paikka, mutta sitä oli kehuttu ennakkoon ihan liikaa ja ennakkokäsitykset olivat sen mukaiset. Mitä jälleen opimme: pyri pitämään ennakko-odotukset aisoissa, ja saatat yllättyä positiivisesti.

H  Helsinki. Keskusta-alue vaan on niin upea etenkin kesällä. Esplanadi, Suomenlinna ja koko Helsingin merenranta. Voisin lähteä sinne päiväkävelylle milloin tahansa.

I  Ikea. Tuo ulkosuomalaisen kotikolo. Espanjassa asuessani oli ihanaa päästä lihapullien, suolakalojen ja (alkoholittomien) siiderien pariin.

Turia, appelsiinipuu

Valencia, Espanja

J  Jokiristeily Mekongilla oli jotain unohtumatonta. Laosin 15 vuotta sitten tehdystä ensivisiitistä lähtien olen tiennyt, että tuolle seudulle on pakko päästä takaisin.

K  Kolmekymppinen bloggari, jolla plakkarissa 35 käytyä valtiota (12/2017).

L  Lapissa on vain sitä jotakin. Kesällä se on ihan parhaimmillaan ja talvella revontulet korvaavat pakkasessa kärvistelyn. Haaveissa on päästä vielä näkemään tunturit värikkäässä ruska-asussaan.

M  Matkakumppanina toimii pääasiassa oma mies.

N  New Yorkiin minulla ei ollut mitään mielenkiintoa matkustaa, mutta joitain vuosia sitten se valikoitui kohteeksi vähän sattumalta ja pakon edestä. Tuon kaupungin kohdalla ennakkoluulot karisivat vauhdilla ja New Yorkista tuli yksi lempikaupungeistani! Olen käynyt New Yorkissa kahdesti talvella, ja haaveenani on päästä tutustumaan kaupunkiin myös kesällä.

O  Omatoimimatkailija. Kaikki reissut tulee tehtyä enemmän tai vähemmän omatoimisesti. Reissujen yksi hienous on se, että niitä voi fiilistellä ja suunnitella etukäteen. Omatoimimatkoilla tämä on mahdollista, ja jopa pakollista.

P  Pakettimatkoilla on tullut lapsena käytyä 3-4 kertaa perheen kanssa. Niistä huolimatta myös lapsuuden matkat olivat pääasiassa omatoimimatkoja., kun koko perhe pakattiin autoon ja lähdettiin kiertelemään Eurooppaa.

Q  ¿Que? Ei tähän voi keksiä mitään, kun Quebecistä ja Qatarista ei ole (vielä) ihmeempää sanottavaa.

R  Ruotsi kärsii läheisyyssyndroomasta. Sinne on tullut matkustettua kaikkein useiten, mutta oikeasti maa on aika lailla kokematta.

S  Santiago Calatrava pääsi lemppariarkkitehtien listalle Valencian upeiden rakennusten, metroaseman ja siltojensa ansiosta. Kärkisijaa pitää silti vielä kotoisa Alvar Aalto.

Valencia

Calatravan Ciudad de las Artes y las Ciencias, Valencia

T  Tohmajärvi. Koska stadilaiselle se on lähes yhtä eksoottinen kuin Thaimaa 😉  Ihan oikeasti, jokaisen ihmisen pitäisi käydä Tohmajärvellä!

U  Uudet paikat ovat matkailussa The Juttu. Muutamiin paikkoihin haluaisin palata, mutta pääsääntöisesti haluan nähdä uusia alueita, luontoa ja kulttuuria.

V  Vuoret. Ne vaan on <3

W  Wadi Rumin autiomaa oli yksi Jordanian reissun kohokohdista. Ei sitä suotta ole kehuttu.

X  Xátiva, pieni kaupunki Valenciassa. Hah, sain X-kohtaankin jotakin! Xátivaan on näppärä tehdä päiväretki Valenciasta. Kaupunki on melko tavanomainen valencialainen pikkukaupunki, mutta sieltä löytyy muun muassa vanha linnoitus.

Y  Yllätyksiltä ei voi välttyä matkaillessa – ja ne ovatkin yksi parhaista asioista matkailussa.

Z  Zoomiputket ovat käteviä matkalla, mutta ne ovat saaneet vähitellen väistyä kiinteäpolttovälisten objektiivien tieltä.

Å  Åland. Ahvenanmaalla on tullut aikoinaan käytyä pyöräilemässä ja joskus kisareissullakin, mutta sen jälkeen se on jäänyt aika lailla unholaan.

Ä  Äkkilähdöt ovat vielä kokeilematta. Niitä koskevia sivustoja on seurannassa, joten ehkäpä…?

Ö  Öitä ei kannata hyödyntää matkustamisessa. Se on kantapään kautta opittu. Vanhana osaa jo arvostaa kunnon yöunia ajan ja rahan säästön edelle.

Wadi Rum

Wadi Rumin autiomaa Jordaniassa


Seuraathan Suunnaton-blogia myös sosiaalisessa mediassa:

Facebook: @suunnaton
Instagram: @suunnaton
Twitter: @Suunnaton_blogi
Pinterest: @Suunnaton_blogi

Suunnaton löytyy myös blogipalveluista
Blogit.fi ja Bloglovin’

4 Comments

 • Miraorvokki/Pöndekengissä
  15.12.2016 at 14:34

  Hei, ihanaa että Balkan on vienyt sinunkin sydämesi! 🙂 Meillä näyttää olevan yhteisiä kiinnostuksia. Pakettimatkojen kulutuksessa meillä on hieman se ero että olen ollut töissä matkatoimistossa ja paljon kuluttanut näitä lomia itsekin. Mahtavaa, vielä kerran tervetuloa matkablogimaailmaan! 🙂

  Reply
  • Suunnaton
   15.12.2016 at 22:15

   Keväällä Israelin ja Jordanian reissua suunnitellessa sun blogisi olikin niitä harvoja paikkoja, joista löytyi hyvin suomalaisten kokemuksia noista maista. Näin vähän myöhässä – kiitos niistä vinkeistä 🙂 Olisikin hauska lukea ne samat jutut uudelleen ja nähdä, miten erilainen mielikuva paikoista on nyt, kun ne on itse kokenut.

   Reply
 • Sonja | FIFTYFIFTY
  19.12.2016 at 14:35

  Olipas hauskat aakkoset, tervetulos blogimaailmaan munkin puolesta! 🙂 Balkan kiinnostaa muakin kovasti, vaikka se on vielä todella tuntematonta seutua. Mulla on ihan sama juttu Ruotsin kanssa – useasti olen käynyt, mutta tuntuu etten kuitenkaan tunne maata ollenkaan. Tapana onkin ollut käydä vain shoppailemassa siellä. 😀

  Reply
  • Suunnaton
   19.12.2016 at 14:42

   Kiitos! Balkanissa ehkä parasta onkin ollut se, ettei sitä kohtaan ole kauheasti ehtinyt kertyä ennakkoluuloja ja -tietoja. Koko palapelin on saanut koota ihan itse 🙂

   Reply

Leave a Reply