Menu
Yleinen

Loppuvuodeksi maailmalle – Elämäni seikkailu alkaa!

Tästä vuodesta tulee taatusti täysin erilainen kuin yhdestäkään aikaisemmasta.

Pian pakkaan laukkuni ja hyppään lentokoneeseen. Paluulippua ei ole.
Sanon Suomelle heipat, nähdään joskus ensi vuonna!


Pari vuotta sitten päätin alkaa opiskella uutta tutkintoa. Enpä olisi silloin arvannut, mihin koulunpenkille palaaminen vielä johtaisi. Lähes vuoden mittaiseen irtiottoon. Lähden kiertämään maailmaa!

Olen niin onnekkaassa tilanteessa, että pystyn tekemään opintoni verkossa vaikkapa trooppisella hiekkarannalla tai keskellä viidakkoa – kunhan nettiyhteydet toimivat riittävän hyvin. Miksi en siis ottaisi opintovapaasta kaikkea hyötyä irti ja näkisi maailmaa samalla kun naputtelen opintojani eteenpäin.

Tästä vuodesta tulee todellinen Karkausvuosi!

Loppuvuodeksi maailmalle
Kuva: Rajatapaukset

Mikä ihmeen Karkausvuosi?

Karkausvuosi on jotakin maailmanympärimatkan ja diginomadiuden välillä. Puhtaasti maailmanympärimatkana en osaa tulevaa reissua ajatella, koska lähtökohta koko Karkausvuodelle oli opiskella eri puolilta maailmaa, ei niinkään kiertää maailmaa bucket list -kohteita ruksien.

Noh, vuoden aikana tulen kiertämään maailman ja ruksimaan kohteita unelmalistalta, mutta silti fokus on hieman eri.

Toisaalta diginomadiuskaan ei tunnu kolahtavan Karkausvuoteen ihan täysin. Näen diginomadiuden enemmän elämäntapana, ja nyt kyseessä on vain tietty ajanjakso. Enkä varsinaisesti työskentele diginomadien tavoin, vaikka läppärin kanssa työstänkin opintojani eteenpäin.

Ugh. Nyt on saatu termi määriteltyä. Kysyttävää?

Vuoden aikana matkustan 10-15 eri maassa. Vietän suurimman osan vuodesta suht edullisissa opiskelijabudjetille sopivissa kohteissa, pääasiassa Kaakkois-Aasiassa. Tämän lisäksi toteutan myös muutaman pitkäaikaisen matkahaaveeni!

Tykkään matkustaa melko vauhdikkaasti ja nähdä mahdollisimman paljon. Yleensä pysähdyn yhteen kohteeseen vain muutamaksi päiväksi, minkä jälkeen mieli kaipaa jo uusia maisemia. En koskaan matkusta johonkin maahan käydäkseni vain yhdessä kohteessa, vaan pyrin näkemään maan mahdollisimman kattavasti. Veikkaan, että tämä tulee olemaan suurin haasteeni Karkausvuodessa. Reissutahtia on pakko rauhoittaa, jotta en polttaisi itseäni loppuun heti ensimmäisten kuukausien aikana. Saa nähdä, miten tämä onnistuu.

Karkausvuoden ensimmäiset kuukaudet olen jo suunnitellut melko tarkkaan, osittain jopa päivän tarkkuudella. Loppuvuosi on vielä enemmän tai vähemmän levällään, joten pystyn muuttamaan lennosta alustavia suunnitelmiani, jos reissutahti ei tunnukaan sopivalta.

Mitä näihin alustaviin suunnitelmiin sitten kuuluu?

Karkausvuosi
Kuva: Irtiottoja

Malesia

Starttaan Karkausvuoteni Malesiasta. Aloitan reissun iisisti George Townissa ja teen täsmäiskuja päiväseltään eri puolille Penangia. George Townin jälkeen suunnitelmissa on viettää aikaa Cameron Highlandsin alueella kumpuilevien teeviljelmien ympäröimänä, seikkailla yhdessä maailman vanhimmista sademetsistä Taman Negarassa ja käydä katsastamassa Ipohin kaupunki. Kuala Lumpurkin tulee nähdyksi, sillä pompin tuon suurkaupungin kautta ensimmäisten kuukausien aikana suuntaan jos toiseen.

Loppuvuodeksi maailmalle
George Town. Kuva: Lähtöportti
Karkausvuosi
George Town. Kuva: Lähtöportti

Borneo

Yksi pomppuni Kuala Lumpurista johdattaa minut Borneolle. Borneo on ollut mun bucket listilläni jo ikuisuuksia, ja tuntuu ihan mahtavalta päästä viimein samoilemaan sinne! Tämä Borneon visiitti ei tule olemaan mikään pikainen pintaraapaisu, sillä olen varannut kalenteristani Borneolle aikaa jopa kuukauden.

Ajatuksenani on kierrellä Borneota pääosin sen Malesiaan kuuluvilla alueilla, Sabahin ja Sarawakin osavaltioissa. Vietän joitain päiviä viidakossa, käyn katsomassa orankeja kuntoutuskeskuksessa ja pysähdyn hetkeksi suurimpiin kaupunkeihin hoitamaan kouluhommia pois alta ja tietenkin kirjoittelemaan kuulumisia tänne blogiin. Ehkäpä käyn pyörähtämässä myös jollain päiväntasaajan hiekkarannoista.

Borneolla tutustun myös Brunein sulttaanikuntaan. Hämmentävältä ja varsin erilaiselta vaikuttavan ‎Bandar Seri Begawanin pääkaupungin lisäksi elättelen toiveita siitä, että pääsisin näkemään borneolaista luontoa myös Brunein puolella.

Loppuvuodeksi maailmalle
Kuva: Vaihda vapaalle
Karkausvuosi
Brunei. Kuva: Travellover

Sumatra, Indonesia

Malesian kiertämisen jälkeen on aika hengähtää vähän. Suuntaan Indonesian puolelle Malesian vieressä sijaitsevalle Sumatran saarelle. Sen pohjoispäästä löytyy Pulau Wehin saari, jonka hiekkarannat, palmut ja koralliriutat lienevät juuri sopiva paikka rentoutua ennen seuraavaa aktiivisempaa kuukautta.

Sumatran pohjoispäässä Acehin maakunnassa on voimassa sharia-laki, mikä varmasti vaikuttaa siihen, ettei Pulau Weh ole trooppisista rannoistaan huolimatta vielä kasvanut ihan hirveäksi turistirysäksi. Jännä nähdä, miten sharia-laki käytännössä vaikuttaa matkustamiseen, vai vaikuttaako se yhtään sen enempää kuin muissakaan muslimimaissa. Sharia-laki on muuten otettu käyttöön myös Bruneissa.

Karkausvuosi
Pulau Weh. Kuva: Ticket to Adventures

Kanada ja Yhdysvallat

Loppukeväästä pääsen toteuttamaan yhden pitkäaikaisista matkaunelmistani: road tripin lounais-USA:n kansallispuistoihin! Olen meinannut lähteä tälle matkalle jo kahdesti, mutta aina on tullut jotain muuta vastaan. Ensimmäisen kerran päädyimme kiertelemään Jordaniaa ja Israelia, kiitos vuoden 2016 matkamessuilla koetun inspiroitumisen. Toisella kerralla tarkoitus oli ajaa lounais-USA:n kautta Yellowstoneen, mutta Trumpin valinta presidentiksi sekoitti hieman pakkaa. Hetken aikaa maahanpääsy vaikutti epävarmalta, joten päädyimme pelaamaan varman päälle ja ajamaan Yellowstoneen Kanadan Kalliovuorten kautta. Tuo reissu oli aivan mieletön, joten matkasuunnitelmien muuttuminen (jälleen) ei haitannut lainkaan.

Jasper, Mt Edith
Edellisellä reissullani rakastuin Kanadaan ja etenkin Kalliovuoriin. Kuva Jasperin kansallispuistosta Albertasta.

Mutta nyt on viimein tullut aika toteuttaa unelma lounais-USA:n kansallispuistoista! Mitään järkeähän tässä Pohjois-Amerikan pompussa ei ole, jos miettii pelkästään Karkausvuoteni reittiä. Mutta näillä mennään, koska haluan ehdottomasti toteuttaa USA:n reissun toukokuussa, jolloin lumet ovat sulaneet, kesän vierailijamäärät eivät ole vielä räjähtäneet käsiin ja toisaalta metsäpalot eivät vielä sumenna maisemaa.

Ennen Yhdysvaltoihin saapumista piipahdan muutaman päivän verran Kanadan puolella Vancouverissa. Tämä ei alunperin kuulunut suunnitelmiin, mutta koska järkevimmät lennot kulkivat Vancouverin kautta, päätin pysähtyä siellä muutamaksi päiväksi. Vancouver on kyllä pitkään ollut mun bucket listilläni, mutta olen suunnitellut liittäväni sen pidempään reissuun, jossa palaisin rakkaille Kalliovuorille ja kävisin USA:n puolella tutustumassa Olympicin kansallispuistoon. Nyt tuollainen pidempi road trip ei oikein istu suunnitelmiin (eikä opiskelijabudjettiin), joten tyydyn haikailemaan Kalliovuorille Vancouverista käsin.

Entäpä se Yhdysvaltojen road trip? No, se on tarkoitus toteuttaa Arizonassa, Utahissa, Nevadassa ja Kaliforniassa. Pääpaino on ihan huikeissa luontokohteissa ja kansallispuistoissa. Pääsen vihdoin näkemään Zionin, Brycen ja Sedonan punaiset kalliot, Grand Canyonin mahtavuuden sekä Yosemiten raikkaat vuoristomaisemat. Käyn myös Arizonan puolella Sedonassa, ihailen Antelope Canyonin luonnonihmettä ja piipahdan vähemmän tunnetussa Snow Canyonissa sekä Yosemiten eteläpuolella sijaitsevissa Sequoian ja Kings Canyonin kansallispuistoissa. Mukaan mahtuu myös hieman kaupunkilomaa Las Vegasissa ja San Franciscossa.

Loppuvuodeksi maailmalle
Yosemiten kansallispuisto. Kuva: Irtiottoja
Karkausvuosi
Zionin kansallispuisto. Kuva: Irtiottoja
Loppuvuodeksi maailmalle
Sequoian kansallispuisto. Kuva: Irtiottoja
Karkausvuosi
Antelope Canyon. Kuva: Irtiottoja
Loppuvuodeksi maailmalle
Horseshoe bend. Kuva: Irtiottoja

Kaukasia

Road trippailun jälkeen on taas aika pysähtyä hetkeksi paikalleen. Todennäköisesti asetun muutamaksi viikoksi Georgian Tbilisiin. Tarkoituksena on paitsi hengähtää reissuelämästä, myös kierrellä Georgiaa, Armeniaa ja mahdollisesti Azerbaidžania. Kovin pitkälle en tätä etappia ole vielä suunnitellut, joten kaikki vinkit ovat tervetulleita!

Karkausvuosi
Kuva: Pixabay

Stanit

Yleensä matkustan mielelläni paitsi luontokohteisiin, myös vähän erikoisempiin maihin. Keski-Aasiassa sijaitsevat stan-maat ovat jo pitkään kolkutelleet takaraivossani. Etenkin silkkitien upea arkkitehtuuri Uzbekistanissa ja Kirgisian käsittämättömän upeat vuoristomaisemat ovat vallanneet alaa matkahaaveissa.

Karkausvuoden reissusuunnitelmiin Keski-Aasia pullahti kuitenkin vähän puolivahingossa. Alunperin pyörittelin varovasti mielessäni reissua Uzbekistaniin, mutta koska taidan saada tälle etapille reissuseuraa, alkoi laajempikin Stanien kierros kuulostaa houkuttelevalta.

Keski-Aasian osalta suunnitelmat ovat vielä aivan levällään, mutta puheissa on pyöritelty Uzbekistanin ja Kirgisian lisäksi muun muassa Tadžikistania, Kazakstania ja Turkmenistania.

Jos olet tehnyt näihin maihin omatoimireissua, huikkaa ihmeessä, niin pääsen kyselemään lisää vinkkejä!

Loppuvuodeksi maailmalle
Kirgisia. Kuva: Mutkia matkassa
Karkausvuosi
Kirgisia. Kuva: Mutkia matkassa
Uzbekistan. Kuva: Pixabay
Kuva: Pixabay

Vietnam

Keski-Aasian kierroksen jälkeen suunnittelen palaavani Kaakkois-Aasiaan. Vietnam on keikkunut haavelistalla siitä lähtien, kun melkein 20 vuotta sitten rakastuin Laosiin. Nyt olisi hyvä hetki toteuttaa haaveet myös Vietnamin reissusta: kerrankin aikaa on käytettävissä riittävästi, jotta ehdin matkustaa halki koko Vietnamin. Listalla on muun muassa Da Lat, Hue, Hoi An, Hanoi ja Halong Bayn risteily. Ehkä käyn myös Ninh Bìnhin upeissa maisemissa ja vaeltamassa Sapan kukkuloilla.

Vietnamin matkakohteet olen aika hyvin jo saanut aseteltua kartalle, mutta otan mielelläni vastaan lisää kohdesuosituksia ja matkavinkkejä!

Karkausvuosi
Kuva: Muuttolintu

Indonesia

Vaikka olenkin piipahtanut Indonesian Sumatralla jo keväällä, haluan palata tutkimaan tuota saarivaltiota vielä tarkemmin. Ajatuksissa on pyörinyt muun muassa Lombok, Gilit ja Yogyakarta sekä yleisellä tasolla Jaava, Komodo ja Sulawesi. Mua kiinnostaisi löytää upeita kohteita, luontoa ja paikallisia kyliä. Kaikki vinkit Balin ulkopuolelle otetaan tosi mielellään vastaan!

Balin ajattelin skipata, koska massaturismi ei oikein kiinnosta enkä halua lisätä turismin aiheuttamia ongelmia Balilla. Tuossa kohtaa vuotta voi toki tulla ikävä länsimaisen kaltaisia palveluita, joten jos sulla on hyviä vinkkejä siihen, miten Balilla voi matkustaa vastuullisesti ja kestävästi, kerro ihmeessä!

Loppuvuodeksi maailmalle
Kuva: Muuttolintu
Karkausvuosi
Kuva: Muuttolintu
Loppuvuodeksi maailmalle
Kuva: Muuttolintu

Uusi-Seelanti

Tässä se on. Matkahaaveeni ylitse muiden.

Olen unelmoinut Uudesta-Seelannista jo kouluikäisestä lähtien. Matka on kuitenkin jäänyt toteuttamatta, sillä koskaan kalenterista ei ole löytynyt riittävän pitkää lomaa, johon Uuden-Seelannin reissun olisi järkevästi saanut mahdutettua. Nyt aikaa onneksi on, joten pääsen vihdoin kokemaan Uuden-Seelannin upeuden!

Suunnitelmissani on kierrellä Uuden-Seelannin pohjois- ja eteläsaarta bussilla kuukauden tai kahden ajan. Kortit ovat vielä aivan levällään, vaikka olenkin laittanut ylös monia kiinnostavia kohteita. Kuulisinkin tosi mielelläni sun vinkkisi Uuteen-Seelantiin!

Karkausvuosi
Kuva: Rajatapaukset
Kuva: Rajatapaukset

Tyynenmeren saaret

Kun kerran olen Oseaniassa, olisi vähän hassua olla hyödyntämättä sitä kunnolla. Suunnitelmiini onkin ihan viime viikkoina ilmestynyt vierailu jollain Tyynenmeren saarella. Tällä hetkellä Samoa vaikuttaisi kaikkein kiinnostavimmalta ja sopivimmalta vaihtoehdolta.

Onneksi suunnitelmia ei tarvitse vielä lyödä lukkoon. Jos sulla on hyviä kokemuksia ja vinkkejä jostain kiinnostavasta ja kohtuuhintaisesta Tyynenmeren saaresta, kerro mullekin!

Loppuvuodeksi maailmalle
Kuva: Irtiottoja

Indonesia, Filippiinit, Nepal…?

Olen saanut melko hyvin laadittua karkean suunnitelman koko Karkausvuodelle. Vuoden viimeiset kuukaudet ovat kuitenkin vielä täysin auki. Mitä tehdä Oseanian jälkeen?

Voisin palata seikkailemaan niille Indonesian saarille, joita en ehtinyt aiemmin vielä nähdä. Toisaalta mua houkuttelisi aivan valtavasti palata Nepaliin, jossa voisin rentoutua kunnolla ennen paluuta Suomeen. Vai lataisinko kuitenkin akut täyteen auringonvaloa ja lämpöä ennen Suomen pitkää kevättalvea? Se ei joulukuisessa Nepalissa oikein onnistuisi. Pitäisikö siis suunnata Filippiineille, kun kerran olen jo valmiiksi täällä maailman laidalla?

Ehdota hyviä kohteita näille reissun viimeisille kuukausille: marras-, joulu- ja tammikuulle!

Loppuvuodeksi maailmalle
Viime vuonna Nepal vei palan sydämestäni

Seuraa matkaa somessa!

Voit seurata Karkausvuoden seikkailujani parhaiten Instagramin ja Facebookin kautta. Toki kirjoitan kuulumisia ja matkakokemuksia myös blogiin. Blogissa pysyt mukana matkassa Karkausvuosi-sivun kautta.

Ota siis @suunnaton seurantaan sekä Instagramissa että Facebookissa!

Karkausvuosi
Kuva: Muuttolintu

Miltä kuulostaa? Oletko käynyt näissä kohteissa tai matkustanut useamman kuukauden putkeen? Kerro ihmeessä kokemuksia ja vinkkejä. Jos olet kirjoittanut näistä postauksia, linkkaa nekin mukaan!

P.S. Lämpimät kiitokset kuvien lainasta bloggaajakollegoilleni: Irtiottoja, Lähtöportti, Mutkia matkassa, Muuttolintu, Rajatapaukset, Ticket to Adventures, Travellover ja Vaihda vapaalle!

P.P.S. Jos olet seurannut Suunnatonta Bloglovin’issa, kannattaa päivittää linkki uuteen. Sen pääset tekemään tästä.


Seuraatko Suunnaton-blogia jo sosiaalisessa mediassa?

Facebook: @suunnaton
Instagram: @suunnaton
Twitter: @Suunnaton_blogi
Pinterest: @Suunnaton_blogi

Suunnaton löytyy myös blogipalveluista
Blogit.fi ja Bloglovin’

21 Comments

 • Mika / Lähtöportti
  13.2.2020 at 13:24

  Mahtavaa päästä seuraamaan sun Karkausvuotta! Tykkään matkaohjelman yllätyksellisyydestä, moni varmasti jatkaisi Kaliforniasta todennäköisemmin Georgian Atlantaan kuin Georgian Tbilisiin. Paljon hienoja kokemuksia tiedossa, hyvää matkaa!

  Reply
  • Suunnaton
   18.2.2020 at 11:46

   Niinpä, tuo USAn visiitti on vähän erikoinen 🙂 Mutta kerrankin on tarpeeksi aikaa roadtripille!
   Kiitos!

   Reply
 • Reissu-Jani
  13.2.2020 at 20:36

  Mielenkiintoinen matkareissu tulossa. Olen käynyt lähes kaikissa staneissa – vain kaksi puuttuu. Uzbekistan ja Kirgistan ovat olleet mielenkiintoisemmat — mutta parhaat maisemat ovat Tadjikistanissa. Turkmenistan oudoin – ja Kazakstan laajin. Kaukasuksen maat ovat myös upeat — Georgia näistä mielenkiintoisin. Loppuvuoden kohteeksi itse matkustaisin aurinkoon ja lämpöön — ennen Suomeen paluuta. Mun blogista löytyy näistä kaikista juttuja — ja kysele lisää jos tarvitset jotain kohdetietoa.

  Reply
  • Suunnaton
   18.2.2020 at 11:48

   Kiitos Jani! Sun blogista onkin tullut luettua aika paljon staneista. Jotain kysyttävää saattaa hyvinkin vielä tulla, kun aletaan tuota osuutta suunnittelemaan tarkemmin.
   Mainiota kuulla, että Georgia on Kaukasuksen maista mielenkiintoisin. Siellä ajattelinkin viettää eniten aikaa.

   Reply
 • Anni | Rajatapaukset
  13.2.2020 at 22:19

  Siis wau! En yhtään tajunnut, että olet lähdössä noinkin pitkälle reissulle. Kuulostaa aivan sairaan mahtavalta!
  Sun mietteet matkustamisen tahdista ja omasta jaksamisesta kuulostaa erittäin tutuilta! Noin pitkällä reissulla on pakostakin opeteltava ottamaan välillä vähän rauhallisemmin ja varattava aikaa myös opiskelulle.

  Tapitan aivan varmasti naama ruudussa kiinni sun reissun etenemistä! 😄

  Ja huippu nimi toi Karkausvuosi!

  Reply
  • Suunnaton
   18.2.2020 at 11:49

   Kerrankos sitä lähtee 😄
   Sun reissua oli niin huippua seurata, että toivottavasti saan vähän annettua takaisin 🙂

   Reply
 • Ihanalta kuulostaa!!! 🙂 wau! Sumatralla muuten myös Lake Toba voisi olla super hyvä paikka diginomahtaa. Batak mökkejä saa homestaysta noin 5eurolla päiväksi ja ja ruoka todella halpaa! Lombokilla on myös kauniita saaria, joissa voisi olla kiva vietellä aikaa, esim Gili Gede..
  Ihana vuosi kyllä tulee sinulle <3

  Reply
  • Suunnaton
   18.2.2020 at 11:52

   Kiitos Sandra! Nuo harvinaisemmat Gilit kyllä kiinnostaisivat. Jos niihin on enemmänkin vinkkejä, saa mieluusti kertoa 😊
   Pitääkin miettiä Lake Tobaa. Muutaman kerran se on osunut silmiin, mutta vielä en ole sitä kovin paljoa selvitellyt.

   Reply
 • Katja
  14.2.2020 at 08:41

  Oijoijoi mikä matka sulla tulossa! Itsekin olen jäämässä opintovapaalle kesäkuussa mutta uskoisin että matkailut sinä aikana painottuu Suomi-matkoihin, lähinnä kansallispuistoja olen haikaillut kiertää. Ja 2.5kk kuluu Itä-Suomessa työharjoittelussa.
  Sitä ennen kuitenkin meilläkin toukokuussa Usan reissu tulossa, ollaankin sit samoilla huudeilla samaan aikaan koska mekin kierretään osittain samoja kansallispuistoja 😀

  Reply
  • Suunnaton
   18.2.2020 at 12:00

   Kävin kurkkaamassa tuon teidän roadtrip-reittinne. Vau! Hauskaa, että meidän reittimme luultavasti risteävät jossain kohdassa.
   Veikkaan, että opintovapaa kuluu Suomen kansallispuistoissakin leppoisasti 🙂 Etenkin Pohjois-Karjalassa on tosi upeita kohteita!

   Reply
 • Kuulostaa ihan mielettömältä! Kuinkahan suureksi kateuteni määrä vuoden aikana kasvaa?? 🙂

  Reply
  • Suunnaton
   18.2.2020 at 12:01

   Voin yrittää avautua kaikista huonoimmista hetkistä 😉

   Reply
 • Emilia / Rinkkaprinsessa
  15.2.2020 at 15:56

  No wau, ihan kateus iskee! Sulla on tulossa huikee reissu 😍

  Itse Uudessa-Seelannissa juuri 10kk viettäneenä suosittelen lämpimästi varaamaan riittävästi aikaa vierailuun – ottaisin vähintään kaksi viikkoa yhden saaren kiertämiseen, eikä siinäkään paljoa ehdi, varsinkin jos opiskelut vievät vapaa-aikaa.

  Mutta aivan mahtavaa!! Innolla jään seuraamaan. 😊

  Reply
  • Suunnaton
   18.2.2020 at 12:02

   Kiitos vinkistä Emilia! Tuo 1-2 kk taitaa siis olla ihan hyvä aika Uudelle-Seelannille.

   Reply
 • Maisemaonnellinen Johanna
  15.2.2020 at 20:32

  Tuosta tulee kyllä aivan uskomattoman hieno ajanjakso elämässäsi! Mikä loistava ajatus yhdistää opintovapaa ja maailman kokeminen!

  Olimme vuosi sitten Uudessa-Seelannissa perillä kuukauden. Aika oli luontomatkailijalle yksinkertaisesti, vain ja ainoastaan naurettavan paljon liian lyhyt. Että jos sinulla suinkin on mahdollisuus, ole pidempään kuin me.

  Yhden kultajyvän jaan kanssasi. Jos minä lähtisin (pääsisin) uudelleen Uuteen-Seelantiin, ottaisin määrätietoisesti kohteekseni Te Ureweran, Maorien pyhän metsän jolla on oikeushenkilön asema. Se teki minuun ylivoimaisesti suurimman vaikutuksen koko matkalla. Paikkaan pääsy saattaa olla julkisilla hiukan haasteellista, mutta jos luonto näyttelee sinun elämässäsi niin suurta roolia kuin olen blogiasi seuratessa ymmärtänyt, uskon, että koet sen kaiken vaivan arvoiseksi. Tässä oma juttuni koko Uuden-Seelannin matkan parhaasta päiväpatikasta. Mount Cookin Hooker Valley Track (joka oli juttusi yhtenä kuvituksena) oli tähän verrattuna ruuhkapatikka aikuisten puuhamaassa. https://johannasuomela.com/2019/02/17/satumainen-patikkaretki-maailman-mahtavimpaan-sademetsaan/

  Reply
  • Suunnaton
   18.2.2020 at 12:04

   Pitääkin selvitellä tuota Te Urewerania, jos sinne pääsisi edes jotenkin järkevästi. Kiitos vinkistä!

   Reply
 • Sulla tulee olemaan aivan uskomattoman upea vuosi!

  Missä päin viidakkoa olet ajatellut Borneolla liikkuvasi? Ihan halpoja ei useimmat niistä paikoista taida olla. Mekin tullaan reissaamaan paljon Pohjois-Amerikassa, mutta hieman sun jälkeen. Jos sukellus tai snorklaus kiinnostaa, voin suositella täysin varauksetta Sulawesin saarta. Korallit ovat uskomattoman hyvässä kunnossa.

  Reply
  • Suunnaton
   18.2.2020 at 15:51

   Borneolla ajatuksena on suunnata viidakkoon/sademetsään mm. Kinabatang-joella, Sepilokissa ja Brunein Temburongissa. Sarawakin puolella on pyöritelty useampaakin kohdetta, mm. Bako, Tanjung Datu, Batang Ai ja Mulu. Sabahissa lisäksi Kinabalu NP on ollut mietinnässä, mutta saatan jättää sen väliin, kun tuota viidakkoa ja sademetsää alkaa jo kertyä aika paljon 🙂

   Sulawesi voisi olla tosi upea! Jos sinne on lisää vinkkejä, kuulisin mielelläni 😊

   Mihin ja milloin olette USA:an menossa?

   Reply
   • Oltiin hetki sitten Bunakenilla, siellä ainakin oli upeaa. Uskon myös Wakatobin olevan upea. Tuskin Togeankaan huono on, mutta pitäytyisin kuitenkin edellä mainituissa.

    Kesällä aiotaan kiertää Yhdysvaltoja (ja Kanadaa) vajaat kuusi viikkoa. Alaska, Kanadan Kalliovuoret, Yhdysvaltojen kansallispuistot on kohteena.

    Reply
 • Anna | Muuttolintu.com
  18.2.2020 at 02:51

  Ihan mieletön, ikimuistoinen vuosi tulossa! Toivottavasti maltat myös opiskella, heh. Innolla jään seuraamaan. Filippiinit on ihana, suosittelen kyllä, jos aikaa on. Tyynenmeren saarista me ollaan seikkailtu Fidzillä, Vanuatulla ja Uudessa-Kaledoniassa, ne on kaikki aivan ihania, mutta niin on varmasti Samoakin! Mahtavaa matkaa!

  Reply
  • Suunnaton
   18.2.2020 at 16:00

   Haha, joo täytyy panostaa itsekuriin, että saa opiskelujakin vietyä eteenpäin.
   Kiitos! Pitää vähän pyöritellä noita Tyynenmeren saaria ja loppuvuoden suunnitelmia 😊

   Reply

Leave a Reply