Menu
Israel / Jordania

Kun USA:n matkasuunnitelmat vaihtuivat matkaksi Lähi-itään

Keväällä 2016 meidän oli tarkoitus lähteä road tripille USA:an. Suunnitelmat oli jo tehty ja lentoliputkin vain klikkauksen päässä. Matkamessut olivat kuitenkin oven takana ja päätettiin malttaa lentolippujen kanssa, jos vaikka messuilta löytyisi joku supertarjous.

Messupäivä koitti ja niin mekin tallustelimme messariin ihmettelemään. Sopivia lentotarjouksia ei löytynyt, mutta jostain sieltä laguunin reunalta bongattiin yksinäinen koju, jonka kyltissä luki Jordania. Ajatukset kävivät samaa tahtia – mikä Jordania, mitä siellä on – ja niin suuntasimme tuolle standille. Hyvä tovi siinä juteltiin esittelijän kanssa ja Jordania alkoi vaikuttaa varsin kiinnostavalta kohteelta. Esitteetkin olivat niin käsittämättömän hyvälaatuisia ja monipuolisia, että ne antoivat maasta tosi hyvän kuvan.

Myöhemmin messupäivänä päädyttiin Israelin esittelyalueelle. Jonkin aikaa ihmeteltiin esitteitä, mutta ne tuntuivat mainostavan vain rantalomaa Eilatissa, joten ei oikein niistä sytytty. Onneksi samalla alueella oli myös Israelin matkoja tekevä pienempi matkatoimisto, jonka edustajan kanssa päästiin hyvin juttusille.

Vaikka jenkkireissun suunnittelu oli jo pitkällä, messuilta poistuessamme mielessä kyti innostus lähteä valloittamaan mieluummin uusia maita. Go before it’s to late, you know. Mutta valitako Israel vai Jordania…? Onneksi maailmankartta oli tässä puolellamme, joten ei tarvinnut valita – lähdetään tsekkaamaan molemmat paikat!

Niinpä toukokuussa istuttiin lentokoneessa, joka suuntasi lännen sijasta kaakkoon. Edessä oli reilut pari viikkoa Lähi-idässä.

Amman, Temple of Hercules 2

Aloita tästä:

Reissun ensimmäinen teksti: Jumalainen Jerusalem

Lue myös:

Seuraathan Suunnaton-blogia myös sosiaalisessa mediassa:

Facebook: @suunnaton
Instagram: @suunnaton
Twitter: @Suunnaton_blogi
Pinterest: @Suunnaton_blogi

Suunnaton löytyy myös blogipalveluista
Blogit.fi ja Bloglovin’

No Comments

    Leave a Reply