Menu
Yleinen

5 suosituinta postausta vuodelta 2018

Blogin toisen vuoden sanotaan usein olevan yksi bloggaajan haastavimmista. Vielä vuosi sitten ihmettelin tätä väitettä, tuntuihan intoa ja etenkin juttuaiheita riittävän aivan valtavasti. Jostain nurkan takaa se kuitenkin hiipi, haaste löytää aikaa ja motivaatiota ryhtyä kirjoittamaan, muokkaamaan kuvia ja olemaan aktiivinen sosiaalisessa mediassa.

Loppuvuosi 2018 on blogissa ollut hiljaisempaa. Arjen kiireet ovat vieneet aikaa niin älyttömästi, että olen joutunut jättämään blogia hieman syrjemmälle. Kirjoitettavaa on kuitenkin vielä vaikka kuinka ja paljon. Lista juttuideoista kasvaa jatkuvasti. Palan halusta päästä kertomaan vuodenvaihteessa tekemästäni Taiwanin reissusta ja upeista Suomen retkikohteista, joissa viime vuonna kävin samoilemassa. Blogi elää edelleen, vaikkakin tällä hetkellä hieman säästöliekillä.

Ennen kuin kerron lisää tuoreimmista reissuista, palataan hetkeksi viime vuoteen. Halusin selvittää, mitkä viime vuonna kirjoittamistani postauksista ovat kiinnostaneet kaikista eniten. Tässä ne ovat, vuoden 2018 TOP 5.

5. luetuin postaus: Etelä-Konneveden kansallispuisto

Olin pitkään suunnitellut vierailua Etelä-Konneveden kansallispuistossa. Viime juhannuksena sain lopulta otettua itseäni niskasta kiinni ja lähdettyä sinne päiväretkelle – ja jo saman vuoden marraskuussa päädyin sinne toisenkin kerran! Molemmilla kerroilla kiersimme noin viiden kilometrin mittaisen Kalajan kierroksen. Juhannuksena vehreän kesäisissä maisemissa oman perheen kanssa ja marraskuussa huomattavan askeettisemmissa näkymissä yhdessä hulvattomien matkabloggaajakavereiden kanssa.

Tuosta kesäisestä käynnistä kirjoitin postauksen, joka nousi viime vuonna kirjoitetuista postauksista viidenneksi luetuimmaksi: Etelä-Konneveden kansallispuisto on näppärä päiväretkikohde Pohjois-Savon ja Keski-Suomen rajalla

 • Kävin viime vuonna myös monessa muussa Suomen kansallispuistoissa. Jos retkeily Suomessa kiinnostaa, käy tutustumassa myös näihin muihin Suomesta kirjoittamiini juttuihin.

4. luetuin postaus: Vinkit karhujen kohtaamiseen

Kesällä 2017 teimme muutaman viikon reissun Kanadan ja USA:n kansallispuistoihin. Näimme matkalla käsittämättömän määrän villieläimiä ja samalla jouduimme todistamaan, miten typerästi monet turistit eläinten kanssa toimivat. Kun eläimet ovat lähellä, tuntuu ihmiseen iskevän jonkinlainen hulluus, jolloin varoitukset ja määräykset katoavat mielestä. Sain muutaman kerran itsenikin kiinni siitä vimmasta, joka iskee luonnon ihmeiden äärellä ja jolloin tekisi mieli mennä vielä ihan vähän lähemmäs ottamaan parempaa kuvaa.

Reissun jälkeen kirjoitin postauksen siitä, mitä kaikkea pitäisi ottaa huomioon villieläimiä kohdatessa erityisesti Kalliovuorten ja Yellowstonen kansallispuistoissa. Karhujen väistäminen on monille luontaista, mutta myös harmittomilta näyttäville kanadanhirville ja lumivuohille tulisi muistaa jättää riittävästi tilaa. Lähes jokaiselle eläimelle löytyy omat kikkansa, kuinka uhkaavissa tilanteissa kannattaa käyttäytyä.

Vuoden 2018 neljänneksi luetuimman postauksen pääset lukemaan täältä: Miten toimia villieläinten kanssa Kalliovuorilla ja Yellowstonessa.

Jos matkailu Kanadassa ja USA:ssa kiinnostaa, käy tutustumassa:

3. luetuin postaus: Safari- ja rantaloma Tansaniassa

Viime vuoden ensimmäinen reissuni oli kahden viikon soolomatka Tansaniaan. Tuo reissu oli täydellinen ja sai aikaan minussa sen afrikkakuumeen, jota moni Afrikassa käynyt tuntuu potevan. Tänäkin aamuna löysin itseni muistelemasta niitä hetkiä, kun lämmin tuuli tuivertaa hiuksissa Serengetin loputtoman tasangon levittäytyessä ympärillä. Olen viettänyt koko päivän haaveillen safarista ja miettien, mikä olisikaan seuraava määränpääni Afrikassa.

Vuoden kolmanneksi luetuin postaus oli kooste tuosta kahden viikon reissusta pohjois-Tansanian safarille ja Sansibarin saarelle. Sen pääset lukemaan täältä: Millainen oli kahden viikon safari- ja rantaloma Tansaniassa.

2. luetuin postaus: Ylibuukatut lennot

Kirjoitin jo vuoden 2017 puolella kokemuksistani, mitä tapahtuu kun lentoja on ylibuukattu. Tuo juttu on siitä lähtien ollut blogini luetuimpia postauksia. Viime vuonna kirjoitin aiheesta hieman tarkemmin, ja postaus nousikin viime vuonna kirjoitetuista jutuista vuoden toiseksi luetuimmaksi: Miten toimia, kun lento on ylibuukattu.

Vuoden 2018 luetuin postaus: Tel Aviv

Blogini aivan ensimmäisiä aiheita oli pari vuotta sitten tehty reissu Israeliin ja Tel Aviviin. Matkasta syntyi niin paljon kirjoitettavaa, että viimeisimmästä kohteestamme, Tel Avivista, julkaisin juttuni vasta viime vuoden puolella. Postaus odotutti itseään myös sen vuoksi, etten oikein tiennyt, mitä kaupungista kirjoittaisin. Tel Aviv oli täydellinen matkakohde, mutta se ei kuitenkaan voittanut minua puolelleen.

Näitä fiiliksiä ja toisaalta täsmävinkkejä onnistuneeseen Tel Avivin matkaan avasin viime vuoden luetuimmassa postauksessa Tel Aviv – kun täydellinen matkakohde ei sytytä.

Jos Israel ja/tai Jordania kiinnostavat, käy tutustumassa niistä kirjoittamiini postauksiin:

Tel Aviv matkakohteena

Mitä mieltä olet näistä postauksista? Yllättikö joku suosiollaan tai onko joku omasta mielestäsi erityisen kiinnostava aihe?


Suunnaton-blogi löytyy myös sosiaalisesta mediasta:

Facebook: @suunnaton
Instagram: @suunnaton
Twitter: @Suunnaton_blogi
Pinterest: @Suunnaton_blogi

Suunnaton löytyy myös blogipalveluista
Blogit.fi ja Bloglovin’

12 Comments

 • Merja / Merjan matkassa
  20.1.2019 at 18:25

  Näitä listauksia on aina kiva lukea. Se ei yllättänyt, että juttu ylibuukatuista lennoista kiinnostaa. Olisin veikannut sitä ykköseksi. Mulla on Tel Aviv roikkunut jo useamman vuoden niiden kaupunkien joukossa, minne haluaisin päästä, mutta aina on joku muu kohde mennyt edelle. Yksi syy on myös se, että suorat lennot Helsingistä ovat Tel Avivissa aamuyöstä ja se tuntuu hieman tylsältä.

  Jään odottamaan juttuja Taiwanista! Ymmärrän kyllä tuskan mistä aika kirjoittamiseen. Saman dilemman kanssa tuskailen itsekin.

  Reply
  • Suunnaton
   22.1.2019 at 09:55

   Aiempi juttuni ylibuukatuista lennoista keikkuukin kaikkien aikojen luetuimpien postausten kärjessä. Aihe selvästi kiinnostaa.
   Nuo aamuyön lennot on ikäviä. Myös mä yritän välttää niitä, jos vaan on muita vaihtoehtoja. Tosin Tel Avivin kentällä saattaa mennä paljonkin aikaa passintarkastuksiin ja muihin säätöihin, joten kentältä ulos saattaa päästä vasta aamun puolella 😉

   Reply
 • Aron / Ja sitten matkaan...
  20.1.2019 at 19:55

  Jos minun olisi pitänyt arvata noista otsikoista suosituin, olisin veikannut tuota ylibuukattuja lentoja. Tel Aviv oli ajatuksen tasolla ehkä vähän ylläri, mutta toisaalta tuossa oli hyvä otsikko ja näkökulma. Täydellinen, mutta ei sitten kuitenkaan. Tuollainen toki houkuttelee katsomaan tarkemmin. Tansanian safaripostaukseen täytynee tutustua tarkemmin, sillä meillä Afrikka on kokonaan tutkimatta ja tuollainen yhdistelmä safaria ja rantalomaa kuulostaa varsin kivalta.

  Tuo maininta vaikeasta toisesta vuodesta pisti miettimään. Piti ihan vilkaista omasta blogista, että mitä tein toisena vuonna. Minä en onneksi ollut kuullut tuosta toisen vuoden vaikeudesta, sillä toisena vuonna pääsin vasta kunnolla kirjoitusrytmiin kiinni ja löysin itselleni hyvin toimivan tavan jakaa tekemistä niin, että saan käytettävissä olevasta ajasta paljon irti.

  Mahtavaa reissuvuotta sinulle!

  Reply
  • Suunnaton
   22.1.2019 at 09:58

   Kiitos! Tel Aviv oli tosiaan kummallinen kohde, sillä voisin niin monen kuvitella pitävän kaupungista.
   Tuollainen safarin ja rantaloman yhdistelmä oli tosi helppo tapa aloittaa (Saharan eteläpuoliseen) Afrikkaan tutustuminen. Safarit on usein melko lyhyitä (alle viikon), joten matkaa on helppo pidentää rantalomalla.
   Samoin huippua reissuvuotta!

   Reply
 • Mielenkiintoista aina nähdä mitä ihmiset ovat lukeneet. Ja aika usein ne on vieläpä sellaisia mitä ei itse ihan heti ajattelisi luetuimmiksi. Tuo Tel Aviv kyllä kiinnostaisi minuakin mutta silti olisin ajatellut, että ehkä ylibuukatut lennot olisi voineet olla ykkönen.

  Reply
  • Suunnaton
   22.1.2019 at 09:59

   Näissä usein nousee esiin yllätyksiä. Tällä kertaa se ehkä oli tuo Etelä-Konneveden juttu. Olen tosi iloinen, että se on kiinnostanut lukijoita!

   Reply
 • Eeva / Eevagamunda-blogi
  22.1.2019 at 20:50

  Hienon monipuolisia postauksia sinun TOP5-listalllasi! Tuo Tel Aviv vähän yllätti ykkösenä. Itsekin kävin ja kirjoitin siitä viime vuonna (https://eevagamunda.com/2018/06/07/tel-aviv-jaffa/), mutta se ei noussut luetuimpien postausteni joukkoon. Sulla oli kyllä tosi onnistunut otsikointi.

  Mäkin olen kuullut tuon toiseen blogivuoteen liittyvän sanonnan. Itse toista vuottani juuri käynnistelen, mutta tässä vaiheessa ainakin aika samalla ja tasaisella innolla kuin ensimmmäisenä vuonna.

  Mukavaa matkavuotta 2019!

  Reply
 • EVE / REISSUKUUME
  22.1.2019 at 23:24

  Voi että, nää kaikki postaukset oli niin mielenkiintoisia, että luinpa sitten yhteen menoon ne kaikki! 😀 Jään mielenkiinnolla seuraamaan, millaisia postauksia tänä vuonna päästään lukemaan 🙂

  Reply
  • Suunnaton
   23.1.2019 at 10:23

   Oi, ihana kuulla! Tällä on hyvä jatkaa päivää. Kiitos Eve!

   Reply
 • Heidi / Maailman äärellä
  25.1.2019 at 21:02

  Minulle näistä kaikkein kiinnostavin oli ehdottomasti tämä Afrikka-postaus, ehkä sen takia, että seuraava oma ulkomaan reissuni suuntautuu Afrikan safarille. Mutta myös Etelä-Konneveden kansallispuisto kiinnostaa ja sinne voisi vaikka ensi kesänä lähteäkin, kun ei edes ole kaukana! Kiitos siis kivasta vinkistä ja ihania tulevia reissuja 🙂

  Reply
  • Suunnaton
   26.1.2019 at 14:31

   Täytyykin seurailla safarikuulumisia! Minne päin olitkaan menossa?
   Etelä-Konnevesi on oikein kiva ja jotenkin sympaattisen tavallinen kansallispuisto. Mua kiinnostaisi käydä kiertämässä sen pidempi patikointireitti sekä päästä katselemaan puistoa kajakin kyydistä.
   Ihania reissuja sullekin!

   Reply
 • Periaatteen Nainen
  26.1.2019 at 17:55

  Helppo uskoa, että ylibuukkaukset kiinnostavat 🙂 Tel Aviv on kiehtonut (joskin maa itsessään tuottaa vähän enemmän pohdintaa, haluaako sinne matkustaa) joten täytyy ehkä tutustua enemmän tähän erilaiseen näkökulmaan kehutusta kohteesta.

  Reply

Leave a Reply