Menu
Suomi

Onnea satavuotias Suomi! Mitä Suomen luonto meille tänä vuonna tarjosi?

Mikä olisikaan parempi tapa juhlistaa itsenäisyyspäivän jälkeistä Instagram Travel Thursdayta kuin ihailla, mitä kaikkea Suomella on meille annettavanaan. Keräsin tähän postaukseen luontokuvia, jotka olen ottanut kotoisassa Suomessa vuoden 2017 aikana. Monet näistä paikoista löytyvät ihan kävelymatkan päästä kotoa. Mikä onni onkaan saada asua tällaisessa maassa.

Toukokuussa osallistuin Länsi-Uudenmaan Lumo matkailu Oy:n järjestämälle bloggaajamatkalle Siuntioon, Hankoon ja Tammisaareen. Siuntion osuudesta olenkin jo aiemmin kirjoittanut, mutta paljon odottamani Hanko ei vielä ole näkynyt blogissa. Hangossa vierailimme muun muassa Happy Hub Hangossa, joka tarjoaa hyvinvointiin liittyviä palveluita ja matkaohjelmia läntisellä Uudellamaalla. Mekin pääsimme kokeilemaan hyvinvointia pienellä kävelyretkellä. Kävi ilmi, että hyvinkin pienillä asioilla voi tehdä luontoretkestä rentouttavan kokemuksen.

Tänä vuonna luonnossa liikkuessani olen yrittänyt pitää mielessäni nämä Hangossa oppimani asiat. Koko asian ydin on siinä, että keskittyy siihen hetkeen ja ympäristöön, jossa sillä hetkellä on. Katsele ympärillesi, tunne maa jalkojen alla. Ota tuntumaa luontoon: kokeile, miltä erilaiset lehdet tai puun rungot tuntuvat. Sulje silmäsi ja kuuntele, miltä ympäristö kuulostaa. Kannattaa kokeilla!

Näillä saatesanoilla lähdetään katsomaan, millainen Suomen luonto on ollut vuonna 2017.

Talvi

Tammikuussa vierailin Fiskarsissa ja Billnäsissä. Nuo paikat tunnetaan yleisemmin kesäkohteina, mutta suosittelen vierailua myös talvella. Huurteisena pakkaspäivänä Fiskarsin kylä oli hiljainen ja tunnelmallinen. Kauniista rakennuksista ja ympäröivästä luonnosta sai nauttia melkolailla omassa rauhassaan.

Kevät

Keväällä retket suuntautuivat pääasiassa omaan lähiympäristööni. Voi kuinka pidänkään kallioisesta maastosta, jossa jäkälät rouskuvat jalkojen alla ja kanervat värittävät metsäistä maisemaa.

Kesä

Kesä, lempivuodenaikani Suomessa. Vaikka aurinkoiset pakkaspäivät ovat äärimmäisen kauniita, syksyn ruska upean värikäs ja kevät kuhisevan jännittävä luonnon vihertyessä, on kesä silti ihmisen parasta aikaa. Kuinka helppoa onkaan lähteä ulkoilemaan, kun riittää että laittaa kengät jalkaan ja viileämpänä päivänä nappaa hupparin matkaan.

Tämä Nurmeksessa otettu kuva taitaa oikeasti olla jo vuodelta 2016, mutta otetaan se tähän mukaan, koska nuo rannan punamultaiset rakennukset ovat niin sympaattisia. Nurmeksen puutalokeskustassa kannattaa muutenkin käydä pyörähtämässä, jos olet Pohjois-Karjalassa liikenteessä.

Syksy

Tänä vuonna syksy oli äärimmäisen kaunis. Ruska oli upean leiskuva ja tuntui kestävän pitkään. Jos kesän sanotaan olleen tänä vuonna huonompi (itse en sellaista noteerannut, koska vietettiin suuri osa kesästä Kanadassa ja USA:ssa), antoi syksyn upea väri-ilottelu paljon sen tilalle.

Mikä on sinun lempivuodenaikasi, mitkä ovat mielestäsi eri vuodenaikojen hyvät ja huonot puolet? Entä mistä pidät eniten Suomen luonnossa?

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Travellover ja Vagabonda. Lue IGTT-tempauksesta lisää täältä. Minut löytää Instagramista nimellä @suunnaton.


Seuraathan Suunnaton-blogia myös sosiaalisessa mediassa:

Facebook: @suunnaton
Instagram: @suunnaton
Twitter: @Suunnaton_blogi
Pinterest: @Suunnaton_blogi

Suunnaton löytyy myös blogipalveluista
Blogit.fi ja Bloglovin’

20 Comments

 • Travelloverin Annika
  8.12.2017 at 21:48

  Tykkäsin kuvista ihan superpaljon! Suomen vuodenajat näkyvät niissä niin kauniisti, vaikka minulla on sellainen olo, että kesän lisäksi meillä on vain 10 kuukauden pituinen syksy. Tänne etelään talvi on yrittänyt tulla kai jo kolmesti, mutta seuraavana päivänä kaikki lumet ovat aina olleet poissa ja maailma taas ihan musta.

  Reply
  • Suunnaton
   9.12.2017 at 11:47

   Kiitos Annika <3 Etelä-Suomen talvi on tosiaankin välillä ihan tuskaista. Etenkin kun jouluksi toivoisi lunta, ja se vähäkin sulanut lumi ehtii aina sulaa pois.
   Kieltämättä kesän lisäksi vuodenajoista muistaa herkästi vain harmauden, mutta on meilläkin syksystä kevääseen onneksi myös väripilkkuja ja kauniita hetkiä.

   Reply
 • Terhi | VAGABONDA
  9.12.2017 at 08:27

  Voi taivas, miten kauniita luontokuvia! Mä tykkään vuodenajoista silloin, kun ne ovat selkeästi erilaiset, kuten Suomessa yleisesti ottaen on. Tanskassa asuessani aloin vihata sikäläistä talvea, sillä ei se mikään talvi ollut vaan kevääseen saakka jatkuva myöhäissyksy! Kun puolet vuodesta on pilkkopimeää, sateista ja koleaa, oli kolmen vuoden jälkeen pakko karata pois.. 😀

  Reply
  • Suunnaton
   9.12.2017 at 11:50

   Kiitos Terhi! Vaikka toivoisinkin pidempää kesää, on vuodenaikojen vaihtelu ihan parasta. Voin vaan kuvitella, miten ankea talvi on Tanskassa. Kyllä talvella pitää olla lunta jo ihan vaan senkin takia, että se tekee maisemasta niin paljon valoisamman.
   Minnekäs te nyt Tanskan jälkeen päädyittekään?

   Reply
 • Niko / Finnoytravel
  10.12.2017 at 12:08

  Hienoa kuvia. Talvi olisi kaunis vuodenaika, mutta Helsingin talvi on valitettavasti liian märkä. Muuten pitäisi talvesta enemmän.

  Reply
  • Suunnaton
   11.12.2017 at 16:52

   Kiitos Niko! Etelä-Suomen talvi on tosiaan vähän ikävä. Toisaalta, jos jotain positiivista etsii, siellä kevätkin tulee nopeammin 🙂

   Reply
 • Miraorvokki/Pöndekengissä
  10.12.2017 at 16:47

  Minun lempivuodenaikani on ehdottomasti kesä, olen ihan kesäihminen. Talvikin on lumoava, kun on tarpeeksi narskuva pakkanen ja huima lumipeite maassa. 🙂 Olet kyllä osannut vangita kauniisti Suomen vuodenajat näihin kuviin!

  Reply
  • Suunnaton
   11.12.2017 at 16:52

   Kiitos Mira! Kesä on ihmisen parasta aikaa <3

   Reply
 • Mika / Lähtöportti
  10.12.2017 at 17:56

  Yksi Suomen luonnon parhaita puolia on, että se on melkein aina lähellä. Ihan lyhytkin kävely metsässä tekee yllättävän hyvää, aina ei tarvitse varata aikaa pitkille retkille. Hyviä kuvia, täytyisi itsekin ymmärtää kuvata enemmän yksityiskohtia pelkkien maisemien sijaan 🙂

  Reply
  • Suunnaton
   11.12.2017 at 16:55

   No näinpä. Luonnon keskellä, vaikkakin kaupungissa, kasvaneena luontoa pitää ihan itsestään selvyytenä. Olisi aika koettelemus asua sellaisessa paikassa, jossa luontoon ei pääsisi yhtään niin helposti.
   Kiitos kehuista! On ihan parasta vaellella rauhassa kameran kanssa ja kuvailla yhtä sun toista.

   Reply
 • Kati / Lähinnä Kauempana
  10.12.2017 at 20:30

  Upeita luontokuvia, sulla on kyllä silmää valokuville. Tykkään! Varsinkin vappukuva metsästä oli upea. <3

  Reply
  • Suunnaton
   11.12.2017 at 16:56

   Ihana Kati, kiitos! Tuo vappusää oli kyllä todella hämmentävä, kun samaan aikaan satoi lunta ja paistoi aurinko 🙂

   Reply
 • Sonja | FIFTYFIFTY
  11.12.2017 at 18:43

  Yhdyn edellisiin, ihania kuvia ja yksityiskohtia Suomen luonnosta, jotenkin tosi aistikkaita! 🙂 Tuo vapun lumisadekuva oli upea! Ja huomattavasti miellyttävämmän näköinen lumisade kuin Stadin ”räntää räiskii parvekelasiin niin maan perkeleesti” -säähän. 😀 Oon kyllä itsekin kesäihminen henkeen ja vereen, toivoisin vain vähän lämpimämpiä ja kuivempia kesiä meille!

  Reply
  • Suunnaton
   16.12.2017 at 13:45

   Kiitos Sonja! Ihana kuulla.
   Oon samaa mieltä – kesä saisi kyllä olla vähän pidempi ja lämpimämpi 🙂

   Reply
 • Heidi/Himomatkaajan Turinoita
  15.12.2017 at 17:23

  Ihania kuvia! Ja hieno blogijutun idea! 🙂
  Talvi ei ole minun vuodenaikani, mutta silloin kyllä saa otettua mielettömän hienoja kuvia.
  Nimimerkillä: Kesä on ihmisen parasta aikaa 😉

  Reply
  • Suunnaton
   16.12.2017 at 13:47

   Kiitos Heidi! Kesä on todellakin ihmisen parasta aikaa. Onneksi jokaisesta vuodenajasta löytyy jotain hyvää, ja etenkin talvi osaa olla välillä tosi kaunis. Helmikuun aurinkoisia ja kirpeitä pakkaspäiviä odotellessa 🙂

   Reply
 • Outi / Maa Quzuu
  16.12.2017 at 16:05

  Yksi oleellinen jäi tästä lukukerrasta puuttumaan kun kone ei suostu lataamaan näitä kuvia mutta mielikuvitusmatka Suomen vuodenaikoihin toimii myös ihan yhtä hyvin

  Reply
  • Suunnaton
   16.12.2017 at 22:55

   Voi ei 🙁 Hyvä jos mielikuvitusmatkakin toimi!

   Reply
 • Kohteena maailma / Rami
  17.12.2017 at 20:30

  Itse tykkään kaikista ”vanhoista neljästä vuodenajoista”, mutta en tästä viimevuosien 12 kk kestävästä kylmästä ja märästä +10 säästä. Mikäli haluaa lunta, täytyy mennä Lappiin ja siellä tottavie on talvella upeaa! Syksyn värit ja keväällä lehtien tulo puihin on yhtä upeaa. Ja tietty kesä, jos on lämmin eikä sada -> tänä vuonna yksi viikko Ahvenanmaalla…

  Mitä tulee sitten Suomen luontoon, niin meillä on tosi upea maa kokonaisuudessaan! Kunhan säät vain suosii, niin luonnossa on mahtava liikkua ympäri maata. Sitähän kuvasi upeasti ympäri vuoden toi parhaiten esiin!

  Reply
  • Suunnaton
   26.12.2017 at 15:27

   Voin allekirjoittaa tämän kaiken. Vaikka kesä onkin ehdottomasti lempparini vuodenajoista, on kaikissa neljässä (aidossa) vuodenajassa todella hyviä puolia, ja kaikki ne ovat omalla tavallaan todella kauniita ja tunnelmallisia.

   Reply

Leave a Reply