Menu
Yleinen

Suunnattomat 1-vuotissynttärit! Bloggaajan ensimmäinen vuosi

Ihan näinä päivinä tulee täyteen vuosi siitä, kun Suunnaton -matkablogi näki päivänvalon. Ensimmäistä postausta julkaistessani mietin jännittyneenä, kuinka hyvin blogia jaksaisin kirjoittaa. Samaan aikaan laskeskelin, miten pitkälle ajalle matkajuttuni riittäisivät. Vähänpä silloin tiesin. Ensimmäinen tavoite oli porskuttaa puoli vuotta, ja tässä sitä nyt ollaan. Vuotta viisaampana. Eikä jutunaiheista ole ollut pulaa – päin vastoin, niitä riittäisi kevyesti jo vaikka seuraavan vuoden tarpeiksi.

En väitä, etteikö blogin kirjoittaminen olisi ollut välillä rankkaa. Yhden postauksen kirjoittamiseen menee kevyesti työpäivän verran aikaa, kun laskee mukaan sekä kirjoittamisen että kuvien muokkaamisen. Someen saa käytettyä ihan niin monta tuntia kuin ikinä huvittaa tai ehtii. Mutta en valita, kyllähän tätä ihan omaksi ilokseen tekee. Kun huomaa, että näitä postauksia lukee joku muukin ja saa lukea ihania kommentteja, riittää virtaa aina uusien juttujen kertomiseen.

Kiitos teille lukijoille, ja erityinen kiitos teille, jotka olette juttuja kommentoineet! On ihana kuulla, että postauksista on jollekin hyötyä. Ilolla luen myös omia kokemuksianne ja ajatuksianne eri kohteista ja aiheista. Jos et ole vielä uskaltautunut kommentoimaan, olisi ihana kuulla juuri sun kuulumisiasi!

Glacier, Grimmel lake, bloggaajan ensimmäinen vuosi

Glacier National Park, Montana, USA

Wadi Rum, House of Lawrence, maisema

Wadi Rum, Jordania

Luostari, Pet3

Petra, Jordania

Blogin ensimmäinen vuosi on pitänyt sisällään loputtomia tunteja tietokoneen ääressä, mutta myös sellaista sosiaalisuutta, jota en olisi voinut kuvitellakaan. Matkabloggaajista koostuva laaja, mutta tiivis porukka on käsittämättömän upea. Uudet ihmiset otetaan ilolla vastaan, ja olenkin äärettömän onnellinen saatuani tutustua niin moniin upeisiin tyyppeihin.

Melkein vuosi sitten, blogattuani vain kuukauden verran, uskaltauduin osallistumaan Matka-messuille bloggaajana. Messuilla pääsin näkemään ensimmäisen vilauksen siitä, miten mahtava yhteishenki matkabloggaajilla on. Vaikka osallistuminen bloggaajatapahtumaan aivan vihreänä vasta-aloittelijana jännitti, oli ihan täydellinen ajatus heittäytyä heti muiden bloggaajien seuraan. Myöhemmin kynnys olisi voinut olla paljon korkeampi.

Kevään aikana pääsin tutustumaan muihin bloggaajiin vielä paremmin Rantapallon ja Pallontallaajien blogikoulutuksessa Helsingissä. Loppukeväästä osallistuin myös ensimmäiselle blogimatkalle, kun  Länsi-Uudenmaan Lumo matkailu Oy järjesti meille tutustumismatkan Siuntioon, Hankoon ja Tammisaareen.

Nyt ihan viimeisimmät viikot ovat olleet aika haipakkaa, kun ensin vietettiin iltaa muutamien bloggaajien kanssa ja viime viikolla juhlittiin pikkujouluja Rantapallon ja Pallontallaajien bloggaajaporukalla. Lähdettiin pienelle miniristeilylle Tallinnaan, ja saatiin kuulla Eckerö Linen ja Tallinnan tuoreimpia kuulumisia.

Tiesitkö, että vaikka Viro itsenäistyikin viimeksi vasta 90-luvulla, juhlitaan sielläkin ensi vuonna itsenäistymisen 100-vuotisjuhlaa? Taas uusi hyvä syy tehdä pieni reissu Viroon! Viimeksi kävin siellä viime jouluna joulumarkkinoilla ja hauskassa piparkakkuteosnäyttelyssä (suosittelen!), joten ehkä ensi vuonna voisi vierailla siellä vaihteeksi kesäisempään aikaan.

Tallinna, piparinäyttely, kanto

Piparkoogimaania, Tallinna

Matka, bloggaajan ensimmäinen vuosi

Matka 2017

Artalli, omenapuu, aamukahvi, bloggaajan ensimmäinen vuosi

Bloggaajamatka Siuntiossa

Ensimmäisenä vuonna blogijutut ovat keskittyneet kaikkein eniten Jordanian ja Israelin matkajuttuihin, Kanadan ja USA:n road tripin kertomuksiin sekä kokemuksiin entisestä asuinmaastani Espanjasta. Kuitenkin myös Suomi on ollut blogissa esillä silloin tällöin. Tänä vuonna olen ehtinyt piipahtaa Tampereella, tutustua Kaakkois-Suomen historiallisiin kohteisiin Taavetissa sekä pysäyttävällä Salpalinjalla, osallistua blogimatkalle Länsi-Uudellamaalla, fiilistellä kaunista talvipäivää kesäkohteena tunnetussa Fiskarsissa sekä piipahtaa monivuotisen vatuloinnin jälkeen asuntomessuilla Mikkelissä.

Tilastojen perusteella Espanjan jutut kiinnostavat kaikkein eniten. Kuitenkin blogin kaikkein luetuimpia postauksia ovat juttuni lentojen ylibuukkauksista sekä kokemukseni Canonin minijärkkäristä. Myös Kanada, Eilat ja Kuollutmeri tuntuvat olevan monen lukijan mielessä.

Nämä ovat blogini 10 luetuinta postausta ensimmäisen vuoden ajalta:

 1. Miten toimia, kun lento on ylibuukattu
 2. Minijärkkäri matkalle – Canon EOS M10
 3. Yllätysmatka Madridiin – kootut matkavinkit
 4. Madridin ravintolat – parhaat löydöt viikonloppulomalla
 5. Viisi syytä vierailla Mikkelin asuntomessuilla
 6. Miten Valenciaan kannattaa matkustaa?
 7. Madridin tapasbaarit – parhaat ravintolat ja pahimmat pettymykset
 8. Ensimmäinen päivä Kanadassa: Kun stereotypiat paljastuivat todeksi
 9. Eilat – lepotauko turistihelvetissä
 10. Kokemuksia Espanjassa asumisesta ja haaste entisille ulkosuomalaisille
Madrid, metroasem

Madrid

Fiskars_kukat, bloggaajan ensimmäinen vuosi

Fiskars

Lake Minnewanka, Banff

Banff National Park, Kanada

Bloggaajan ensimmäinen vuosi on pitänyt sisällään paljon yllätyksiä, ihania kohtaamisia, mutta myös kovaa työtä. Innolla odotan, mitä seuraava vuosi tuo tullessaan. No okei, myönnetään, ehkä vähän kauhulla odotan, mitä seuraava vuosi tuo tullessaan, koska vanhat ja viisaat ovat huhunneet toisen bloggausvuoden olevan paljon vaikeampi. Let’s see. Toivottavasti vuoden päästä saan kirjoittaa yhtä innostuneen synttäripostauksen!

Olisi ihana kuulla, mitä kautta olet blogiini päätynyt ja mitä olet tykännyt!


Seuraatko Suunnaton-blogia jo sosiaalisessa mediassa?

Facebook: @suunnaton
Instagram: @suunnaton
Twitter: @Suunnaton_blogi
Pinterest: @Suunnaton_blogi

Suunnaton löytyy myös blogipalveluista
Blogit.fi  ja Bloglovin’

38 Comments

 • Mika / Lähtöportti
  13.12.2017 at 13:50

  Suunnattomasti onnea 1-vuotiaalle! Sulla on paljon helposti samaistuttavia fiiliksia bloggaamisesta ja olen ihan varma, että selviät toisesta blogivuodesta hienosti. Nähdään messuilla!

  Reply
  • Suunnaton
   13.12.2017 at 19:18

   Kiitos Mika! Ja kiitos tsempeistä 🙂 Nähdään tammikuussa!

   Reply
 • Merja / Merjan matkassa
  13.12.2017 at 17:28

  Paljon onnea 1-vuotiaalle 🙂 Oma blogini on vain muutaman kuukauden vanhempi, joten tutun kuuloista tekstiä. Aluksi sitä mietti, että lukeeko näitä juttuja kukaan omaa perhettä lukuunottamatta mutta sitten kuukausi kuukaudelta lukijoita on tullut lisää. Siitä saa kieltämättä lisää virtaa. Sinulla on mukava tyyli kirjoittaa sekä upeita kuvia. Ja on ollut myös mukava tutustua illanistujaisissa. Harmitti, että pikkujouluristeily jäi omalta osalta väliin, kun olin samaan aikaan toisella risteilyllä. Toivottavasti nähdään Matkamessuilla ja tsemppiä jatkoon! 🙂

  Reply
  • Suunnaton
   13.12.2017 at 19:17

   Ihanasti sanottu, kiitos Merja! Sun blogiasi on myös ollut ilo lukea, ja oli kiva nähdä keväällä! Matkamessuilla sitten seuraavan kerran 🙂

   Reply
 • Sonja | FIFTYFIFTY
  16.12.2017 at 14:52

  Hip hei ja hurraa! 🙂 Jotenkin ajattelin, että sullakin olisi jo paljon pidemmän aikaa ollut tää blogi, kun niin kauan on tullut luettuja sun juttuja ja ihailtua kuvia! Mulla tulee kohta kaksi vuotta blogia täyteen ja tavallaan tää on ollut haastavampi, tai on ollut ”kasvukipuja” eikä oo ollut niin paljon aikaakaan kirjoittaa. Toisaalta ajattelen, että toisena vuonna löytyy ehkä vielä selvemmin sen oman fokuksen ja tavan kirjoittaa.

  Reply
  • Suunnaton
   16.12.2017 at 22:58

   Nyt on useampikin jo ”pelotellut” toisella vuodella, joten pitää alkaa varautua kasvukipuihin 🙂 Toisaalta uskon myös tuon, että ajatus kirkastuu sen aikana ja blogi löytää vielä paremmin oman muotonsa.

   Reply
 • Anna Koskela
  17.12.2017 at 11:40

  Paljon onnea 1-vuotialle!

  Itselläni ei selvillä oman blogini perustamisen tarkkaa päivää enää. Harmittaa hieman. No ehkäpä sen saisi kaivettua jostain vielä 🙂

  Reply
  • Suunnaton
   17.12.2017 at 13:01

   Kiitos Anna! Näkisikö päivän jostain vanhoista postauksista?

   Reply
 • Elina | Vaihda vapaalle
  17.12.2017 at 12:13

  Hienoa duunia olet tehnyt sun blogin kanssa! Sulla on hyviä ja kattavia postauksia. En tiedä onko sulla esim. työn puolesta jokin syy siihen, miksi et esiinnyt blogissa omalla nimellä tai kasvoilla, jos on niin ymmärrän. Muuten olisin toivonut enemmän persoonaa siellä ruudun takana esille. 🙂

  Kukahan on mennyt sanomaan, että toinen blogivuosi olisi jotenkin vaikeampi? 😀 Ei ainakaan mun mielestä. Tai riippuu tietenkin, jos asettaa jotain hirveitä tavoitteita. Hyvin se tulee menemään! Toivottavasti nähdään matkamessuilla. Tuu nykäsemään hihasta. 🙂

  Reply
  • Suunnaton
   17.12.2017 at 13:04

   Kiitos Elina, ihana kuulla! Tuon persoonan tuomisen kanssa olen taistellut koko blogiuran ajan. Olisi tosi kiva tuoda sitä enemmän esille, mutta sille tosiaan on syynsä, että olen sitä joutunut rajoittamaan.
   Rohkaisevaa kuulla, että kaikilla toinen blogivuosi ei ole ollut se hankalampi kuin ensimmäinenkään 🙂 Toivottavasti nyt vihdoin nähtäisiin messuilla!

   Reply
 • Heidi/Himomatkaajan Turinoita
  17.12.2017 at 12:51

  Paljon onnea 1-vuotiaalle! Samoja fiiliksiä on itselläkin, mutta toivon totisesti, että hyvin se toinenkin vuosi menee kunhan kirjoittaa omasta sydämestään.

  Ja nähdään matkamessuilla!

  Reply
  • Suunnaton
   17.12.2017 at 13:06

   Kiitos rohkaisevasta kommentista Heidi! Positiivinen fiilis lähteä uuteen blogivuoteen, kun on näin paljon ihania kollegoita tukena. Nähdään messuilla!

   Reply
 • Virpi/Hätälasku
  17.12.2017 at 17:43

  Hurjasti onnea 1-vuotiaalle ja paljon on hienoja retkiä ja hetkiä ensimmäiseen blogivuoteesi mahtunut! Ei muuta kuin onnea ja menestystä myös tuleville blogivuosille! 🙂

  Reply
 • Sari
  17.12.2017 at 18:23

  Onnea 1-vuotiaalle! Rohkeasti olet lähtenyt liikkeelle. Itse olen reilut 2- v enkä ole tavannut muita livenä siksi odotankin nyt pääsyä matkamessuille. Kivasti näyttää rantapallolla olevan tarjolla yhteistyö juttujakin. Onnea toiselle vuodelle!

  Reply
  • Suunnaton
   17.12.2017 at 18:45

   Kiitos Sari! Matkamessut on ihan mainio paikka hypätä mukaan bloggaajien porukkaan. Uudet ihanat ihmiset on ehdottomasti yksi matkabloggaamisen hyvistä puolista <3

   Reply
 • Emma
  17.12.2017 at 20:56

  Onnea synttärisankarille! 🙂 Bloggaajayhteisö on kyllä ihana bonus tässä harrastuksessa – itseäni vaan harmittaa kun Tampereelta harvoin pääsee työpäivän jälkeen Helsinkiin koulutuksiin ja tapaamisiin. Rantapallon pikkujouluristeily ois ollut tosi ihana, mutta silloinkin olin viettämässä omia synttäreitä Maltalla 🙂 Toivottavasti nähdään Matkamessuilla!

  Reply
  • Suunnaton
   17.12.2017 at 23:02

   Kiitos Emma! On tosiaan harmi, että kaikki toiminta keskittyy niin vahvasti Helsinkiin. Tosin ymmärtäähän tuon. Sulla oli kyllä ihan hyvä syy jättää pikkujoulut väliin 🙂

   Reply
 • Martina
  18.12.2017 at 13:47

  Onnea synttärisankarille! Eikö mennytkin ensimmäinen vuosi vauhdilla ohi? Niin menevät seuraavatkin. 🙂 Nimimerkillä: Ensi vuonna juhlitaan Tasty Travelissimon 10-vuotissynttäreitä.

  Reply
  • Suunnaton
   18.12.2017 at 15:04

   Huh, 10 vuotta! Kiitettävä saavutus 🙂
   Vuosi humahti tosiaan vauhdilla. Saa nähdä, mitä seuraava tuo tullessaan. Kiitos onnitteluista!

   Reply
1 2

Leave a Reply