Menu
Yleinen

Matka 2017 – vinkkejä ja poimintoja messuohjelmasta

Matka 2017 -messut lähestyvät huimaa vauhtia – ne järjestetäänkin jo ensi viikolla! Minä kävin matkamessuilla ensimmäistä kertaa viime vuonna. Aika tuore messuilija siis. Viimevuotista kokemusta ei pidä kuitenkaan vähätellä, sillä messujen ansiosta (tai takia) viime keväälle suunnittelemamme USA:n road trip vaihtui muutamaksi viikoksi Lähi-idässä. Joten who knows, mitä messut saavat aikaan tänä vuonna.

Viimevuotisen messukäynnin jälkeen oli selvää, että haluan ehdottomasti messuille uudestaan. Kävikin niin hyvin, että sain Matka 2017 -messuille bloggaajapassin. Tuore matkabloggaaja oli aika innoissaan, kun sai tuollaisen oikeutuksen ja pääsee ”ihan oikeiden” matkabloggaajien joukkoon.

Matkamessut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 19.-22.1.2017 ja nyt onkin jo aika selailla messujen ohjelmaa. Halusin kerätä blogiin parhaat tärpit, mutta innostuin ohjelmasta niin, että listasta tulikin aika pitkä. Hupsista. Messuilla näyttäisi olevan niin uskomattoman paljon kiinnostavaa ohjelmaa ja upeita kohteita, ettei niistä voi valita vain muutamaa. Tässä omat vinkkini messuviikonlopulle.

Matkamessut

Kuva: Messukeskus

Alaskans Share Their Travel Secrets
pe 20.1. klo 12-12.30 tai la 21.1. klo 13.30-14, Royal Caribbean -lava
Alaska on aina kiehtonut minua matkakohteena. Se on kuitenkin tuntunut jotenkin vaikealta saavuttaa. Mielikuvani muuttui hieman, kun aikoinaan löysin Vaihda Vapaalle -blogin matkajutut Alaskasta. Ehkä siellä voisikin päästä joskus käymään? Matkamessuilla Discover American esittelystä voisi saada hyviä vinkkejä Alaskan matkan suunnitteluun.

Tokion matkavinkit
pe 20.1. klo 16-16.30, Royal Caribbean -lava
Japani kuuluu monen matkailijan kohdelistalle. Minä olen alkanut kiinnostua maasta vasta viime vuosina. Siru Vallealan vinkit voisikin pistää korvan taakse, jos ja kun tuohon saarivaltioon tulee suunnattua.

Khanom ja koskemattoman Thaimaan lumous
pe 20.1. klo 17-17.30 tai la 21.1. klo 14-14.30 tai su 22.1. klo 13-13.30, Royal Caribbean -lava
Kaakkois-Aasia on huhuillut minua takaisin jo yli kymmenen vuotta. Minua on enemmän kiinnostanut suunnata matkani Thaimaan naapurivaltioihin, koska ”Thaimaa on niin nähty”. Ehkä tästä Antti Helinin esityksistä voisi saada uutta intoa matkustaa myös Thaimaahan.

Tansanian matkavinkit
la 21.1. klo 16-16.30, Royal Caribbean -lava
Afrikka on alkanut kiinnostaa minua vasta ihan viime aikoina. Afrikkakuume on kuitenkin noussut huolestuttavaa vauhtia. Tästä esityksestä voisi saada mahtavia vinkkejä Tansanian kokemiseen. Afrikka on hyvin esillä myös messuosastoilla, joten näiltä messuilta kannattaakin hakea ideoita Afrikan valloitukseen.

Mitä haluat tietää Argentiinasta?
su 22.1. klo 13.30-14, Royal Caribbean -lava
Tein joskus peruskoulussa esitelmän Argentiinasta. Siitä lähtien tuo suuri maa on kiinnostanut minua. Eteläisen Etelä-Amerikan matka siintääkin haaveissa, eikä vähiten Maailman äärellä -blogin upeiden Patagonian kuvien takia.

Pärnu – ainutlaatuinen kylpyläkaupunki
la 21.1. klo 12.30-13, Mondo-lava
Viro kärsii liian lähellä sijaitsevan pikkusiskon syndroomasta. Kun suunnittelen upeita uusia seikkailuita, ei Viro käy mielessäkään. Viro voisi kuitenkin olla helppo lähikohde, jossa käydä helpottamassa matkakuumetta.

Tallinnan, Tukholman ja Oslon matkavinkit
la 21.1. klo 16-16.30, Mondo-lava
Tallinna, Tukholma ja Oslo ovat kaikki ihan liian lähellä, eikä niihin tule juuri tehtyä muuta kuin tavanomaisia risteilymatkoja. Mitä kaikkea annettavaa niillä olisikaan?

Britteinsaarten menovinkit
su 22.1. klo 11-11.30, Mondo-lava
Britteinsaarilla olen saanut käydä muutamaan otteeseen, ja ne kutsuvat edelleen. Rakastuin Walesin kansallispuistoihin ja Etelä-Englannin kaupunkeihin. Skotlannin ja Irlannin upeat maisemat ovat vielä näkemättä, ja näihin kohteisiin kaipaisin matkavinkkejä.

Barcelonan matkavinkit
su 22.1. klo 13-13.30, Mondo-lava
En ole onnistunut löytämään sitä ihanaa Barcelonaa, vaikka olen vieraillut kaupungissa kahdesti. Tie varmasti vie sinne vielä jatkossakin, joten hyviä vinkkejä kaivataan, jotta löytäisin sen kaikkien hehkuttaman kaupungin.

Salaperäinen Petran kalliokaupunki
su 22.1. klo 15-15.30, Mondo-lava
Petra vei minulta jalat alta. Melkein kirjaimellisesti, sen verran rankkaa oli kallioille kiipeäminen. Petra on upea, mahtava ja uskomattoman kaunis. Kallioon hakattujen fasaadien ja roomalaisraunioiden lisäksi Petrasta löytyy upeaa luontoa ja mielettömän mahtavia maisemia. Petrasta on tulossa blogiin juttua vielä kevään aikana, mutta sitä ennen kannattaa käydä messuilla katsomassa, mitä mystisellä kalliokaupungilla on annettavanaan.

Matka maailman ääreen: Etelämanner -93,0
su 22.1. klo 15.30-16, Mondo-lava
Etelämanner olisi aika huikea kokemus. En tiedä olisiko se oikea paikka minulle, sillä inhoan kylmää ja palelen lähes aina. Mutta olisipa upeaa nähdä tuo jäämaailma.

Itsenäisen Suomen kiinnostavimmat lähimatkailukohteet
la 21.1. klo 11-11.30 tai su 22.1. klo 16-16.30, Suomilava
Suomen juhlavuosi on saanut monet matkabloggaajat lupaamaan, että tänä vuonna panostetaan suomimatkailuun. Minulla kertyy vuosittain tuhansia ajokilometrejä, ja ne pitäisi käyttää nykyistä paremmin hyödyksi. Tässä voisikin olla oiva esitys suomihelmien löytämiseen. Messuohjelmassa tätä esitystä kuvataan: ”Lomareittien varsilta löytyy todellisia helmiä, jotka pursuavat intohimoista keräilyä, kotiseuturakkautta, tarinoita, ällistyttäviä löytöjä, kätkettyjä aarteita, pähkähulluja ideoita, upeita maisemia ja kulttuuriperintömme tallentamista.” Kotisuomi on pullollaan pieniä helmiä, jotka odottavat löytäjäänsä!

Ulkoministeriö esittää: Turakaisen kriisin paikka ja miten siitä selvittiin
la 21.1. klo 15-16, Suomilava
Matkoilla voi sattua ja tapahtua kaikenlaista. Tämä keskustelu voisi olla oiva pläjäys, jotta osaisi jo ennalta varautua erilaisiin tilanteisiin. Keskustelussa mukana Madventuresin Riku ja Tunna, infektiolääkäri Katariina Kainulainen ja Pariisin-konsuli Minna Kokkonen. Jos et pääse osallistumaan messuille, tätä keskustelua voi seurata myös verkossa.

Miten kannattaa toimia jos joudut hätätilanteeseen ulkomailla?
la 21.1. klo 14.30-14.45 tai su 22.1. klo 15-.15.15, 6s61
Samalla teemalla jatketaan. Tämä tiivis tietopaketti voi joskus osoittautua kullan arvoiseksi.

Terrorin musta vuosi – uskaltaako mihinkään enää matkustaa?
la 21.1. klo 13.30-13.45, 6s61
Lopetetaan ohjelmavinkit oikein positiivisesti… Tämä asia voi kuitenkin mietityttää monia. Ulkoministeriön edustaja kertoo, uskaltaako matkalle lähteä ja vastailee kysymyksiin matkustusturvallisuudesta.

Matkamessut

Kuva: Messukeskus

Varsinaisen ohjelman lisäksi messuosastoilla on mukana tietenkin useita eri maita ja yrityksiä. Mukana on kiinnostavia eksoottisia kohteita, kuten Etiopia, Kamerun, Kenia, Madagaskar, Namibia, Sudan, Tansania, Uganda, Nepal, Kirgisia, Tadžikistan, Turkmenistan ja Uzbekistan. Tietenkin messuilla on myös monet yleisemmät matkailumaat. Esimerkiksi Espanjasta näyttää olevan mukana monta eri aluetta: ainakin Alicante, Andalusia, Katalonia, Kanariansaaret sekä itselleni rakas Valencia. Espanjasta on muuten luvassa vinkkejä myös blogissa, kunhan saadaan nämä tuoreimmat matkat käsiteltyä. Keväälle uskallan kuitenkin jo luvata muutaman vinkin Valenciaan.

Valencia

La Ciudad de las Artes y las Ciencias, Valencia

Viimevuotisen kokemuksen perusteella täytyy ehdottomasti suositella Jordanian standia. Se tarjosi meille yhden parhaista Matka 2016 -messukokemuksista. Blogin matkakertomuksissa aletaan jo päästä Jordanian rajalle, joten tuon upean maan vinkkirypäs on piakkoin luvassa myös blogin puolella. Käy myös kuuntelemassa esittely Petran kalliokaupungista Mondo-lavalla sunnuntaina 22.1. klo 15-15.30.

Mount Nebo, Jordania

Mount Nebo, Jordania

Suomesta kannattaa käydä kurkkaamassa ainakin tuore Keski-Suomen ja Pohjois-Savon rajalla sijaitseva Etelä-Konneveden kansallispuisto. Lappiin kaipaileva löytänee vinkkejä Pyhä-Luoston tai Ylläksen messuosastoilta. Länsi-suomalaiselle Pohjois-Karjalan reissu voi olla silmiä avaava kokemus. Pohjois-Karjalan kohteista voi käydä juttelemassa VisitKarelian standilla. Jos suunnittelet häitä tai muita juhlia, käy jututtamassa Vantaalla sijaitsevan Hämeenkylän kartanon väkeä tai keskemmällä Suomea sijaitsevan äänekoskelaisen Kartano Kievarin porukoita.

Messuohjelmaan voi tarkemmin käydä tutustumassa Matka 2017 -messujen nettisivuilla.

Jäikö näistä vinkeistä uupumaan joku aivan must see -kohde? Entä onko sinulla omia vinkkejäsi tässä postauksessa mainittuihin kohteisiin? Kerro omat kokemuksesi kommenteissa ja linkitä vaikka oma blogipostauksesi kohteesta.


Seuraathan Suunnaton-blogia myös sosiaalisessa mediassa:

Facebook: @suunnaton
Instagram: @suunnaton
Twitter: @Suunnaton_blogi
Pinterest: @Suunnaton_blogi

Suunnaton löytyy myös blogipalveluista
Blogit.fi ja Bloglovin’

No Comments

    Leave a Reply