Menu
Wales

5 syytä matkustaa Snowdonian kansallispuistoon Walesiin

Snowdonian kansallispuisto on ehkä parasta mitä Walesilla on tarjota. Täältä Walesin luoteisrannikolta löytyy kaikki, mitä luontoihminen voi lomaltaan toivoa. Tässä postauksessa esittelen viisi syytä, miksi luontokokemuksia kaipavan matkailijan kannattaa suunnata Walesiin ja juuri Snowdonian kansallispuistoon.

1) Walesin korkein vuori Snowdon

Kuten Snowdonian kansallispuiston nimestä voisi päätellä, kurottelee Walesin korkein vuori, Snowdon, kohti taivaita juuri täällä. Snowdonin valloittaakseen ei tarvitse olla mikään suuri vuorikiipeilijä.

Tuo nyppylä vaikuttaa meille suomalaisille varsin kotoisalta, onhan sen korkeus (1085 m) hyvin lähellä Suomen korkeimpia tuntureita.

Snowdonille pääsee kipuamaan useaakin reittiä halki karujen nummimaisemien. Hyvällä säällä huipulta voi ihailla Walesin kumpuilevaa maastoa vaikka kuinka pitkälle.

Lue lisää:

Snowdonian kansallispuisto, Snowdon, Miners Track

Snowdonian kansallispuisto, nummimaisema

2) Merenranta

Muistot korkeista rantakallioista ja keltakukkaisen piikkiherneen täplittämistä nummista saivat minut palaamaan Walesiin ja suuntaamaan Snowdonian kansallispuistoon. Vaikka suurin osa Snowdoniaa on nummien peittämää sisämaata, on Snowdoniassa myös pitkä pätkä rantaviivaa.

Voit ihastella aaltojen pärskettä karuilta rantakallioilta tai katsella, kuinka veneet keikkuvat kuivalla maalla meren paettua kauemmas laskuveden myötä. Laskuveden paljastama hiekkaranta näyttää mystisen upealta jopa sateisella säällä. Kuinka upealta se näyttäisikään auringonpaisteessa tuulenvireen taivuttaessa rantaheinikon aalloille.

Snowdonian kansallispuisto, purjeveneet, laskuvesi

Snowdonian kansallispuisto, rantaheinikko

Snowdonian kansallispuisto, bath house

Snowdonian kansallispuisto, veneet, laskuvesi

3) Monipuolinen luonto

Snowdoniassa voit taivaltaa keskellä värikkäitä nummia ja ihastella vihreän ja ruskean sävyissä kumpuilevaa maastoa. Voit lähteä patikkaretkelle metsän siimeksestä tai joen rannalta.

Laidunten läpi vaeltaessasi voit seurata lampaiden uteliaita katseita, kunnes ne sorkat vilkkuen vilahtavat turvallisen välimatkan päähän. Voit kiivetä mäen rinteillä risteilevien kivimuurien yli ja katsella, kun mehiläiset pörräävät värikkäiden kukkien yllä.

Snowdonian kansallispuisto, nummimaisemat

Snowdonian kansallispuisto, piikkiherne

Snowdonian kansallispuisto, lampaat laitumella

Snowdonian kansallispuisto, joki

4) Walesilaiset suloiset kylät

Mitä olisi Britannia ilman sympaattisia kyliä, joissa harmaat kivitalot reunustavat kapeita teitä, joissa vanha kivikirkko seisoo keskellä ikiaikaisten hautapaasien täplittämää kirkkomaata ja joissa punaiset puhelinkopit värittävät muuten niin harmonisen väristä kylänraittia.

Snowdonian kansallispuistossa kierrellessäsi ajat varmasti tällaisten kylien läpi. Tekisi mieli pysäyttää auto kapean tien varteen ja hengittää hetki rauhallista maalaiskylän tunnelmaa.

Snowdonian kansallispuisto, vaellusreitti

5) Historialliset linnat

Nummien vehreään maisemaan kuuluu paitsi karuihin oloihin tottuneet pikkihernepensaat, myös jyhkeät kivilinnat. Jos kaipaat romanttisia linnanraunioita tai ylväinä seisovia historiallisia rakennuksia, on Snowdonian kansallispuisto ja sen lähialueet sinun matkakohteesi. Snowdoniasta ja sen lähiympäristöstä löytyy useita UNESCO:n listallekin nostettuja linnoja.

Snowdonian kansallispuisto, linna

Jos olet ihastunut englantilaisten tv-sarjojen tunnelmallisiin kyliin, Skotlannin nummiin tai Irlannin vehreyteen, et varmasti tule pettymään Snowdoniassa. Kansallispuistosta löytyy tekemistä niin retkeilijöille, historiasta kiinnostuneille kuin romanttista lomaa kaipaaville.


Seuraathan Suunnaton-blogia myös sosiaalisessa mediassa:

Facebook: @suunnaton
Instagram: @suunnaton
Twitter: @Suunnaton_blogi
Pinterest: @Suunnaton_blogi

Suunnaton löytyy myös blogipalveluista
Blogit.fi ja Bloglovin’

12 Comments

 • Marja
  7.5.2018 at 16:43

  Ihana, ihana, ihana Tuonne on joskus päästävä. Maisemat minun makuuni! Hienot kuvat

  Reply
 • Ihania maisemia! Ja linnanraunioitakin siellä olisi. Tämän perusteella voisin lähteä hyvin myös Walesiin, enkä vain Skotlantiin, jos joskus Britannian suuntaan vielä sattuisin lähtemään…

  Reply
  • Suunnaton
   20.5.2018 at 15:33

   Wales kannattaa pitää vaihtoehtona 🙂 Mulla on Skotlanti vielä näkemättä, mutta kuvittelisin noiden olevan melko saman tyyppisiä.

   Reply
 • Tyttäreni juuri ehdotti Skotlannin matkaa. Näitä kuvia katsellessa Wales alkoi kiinnostamaan kovin ja me kun ajateltiin ensin käydä Dublinissa. Nyt iskee valinnan vaikeus, mikä kohteista tulee ykkösenä!

  Reply
  • Suunnaton
   12.8.2018 at 09:54

   Noiden välillä on varmasti vaikea valita! Minäkin haaveilen Skotlannista ja Irlannista. Walesissa oon käynyt nyt kahdesti, joten seuraavaksi lienee jomman kumman toisen vuoro. Vaikka Wales onkin ihana ❤

   Reply
 • Virpi/Hätälasku
  12.8.2018 at 10:25

  Ihania maisemia ja itse juurikin olen aina ihaillut englantilaisten tv-sarjojen ihania maalaiskyliä. Varmasti viihtyisin täällä!

  Reply
  • Suunnaton
   12.8.2018 at 11:05

   Nuo kylät ovat tosi sympaattisia 🙂

   Reply
 • Merja / Merjan matkassa
  12.8.2018 at 17:26

  Luin nuorempana ahkerasti Viisikko-kirjoja ja kun he Skotlannin nummilla seikkailivat, halusin itsekin lähteä sinne. Nämä maisemat ovat juuri sellaisia miksi Skotlannin nummet kuvittelin. Kyllä kelpaisi. Olitteko tuolla teltan kanssa vai missä majoituitte?

  Reply
  • Suunnaton
   12.8.2018 at 19:34

   Totta, mitenköhän mä kuvittelin Viisikot jotenkin erityyppiseen ympäristöön. Tuonnehan he kuuluvat ehdottomasti!
   Majoituin tosi sympaattisessa B&B-paikassa. Päivisin satoi vähän väliä, joten oli ihana päästä lämpimään suihkuun ja nukkumaan supermukavaan sänkyyn.

   Reply
 • Martta / Martan Matkassa
  12.8.2018 at 20:48

  Niin on kaunista! Todella upeat kuvat, voisin varata lipun saman tien. Mä niin näen itseni tuolla jo ratsastamassa… Viisikoita olen minäkin lukenut ;D

  Reply
  • Suunnaton
   12.8.2018 at 20:51

   Ratsastusreissu tuolla nummilla olis kyllä aika huikea!

   Reply

Leave a Reply