Menu
Espanja

Miten Valenciaan kannattaa matkustaa?

Valencia näyttäisi olevan yllättävän aktiivisesti esillä matkablogeissa, joten minäkin työnnän lusikkani soppaan. Omat vinkkini kaupunkiin ja sen lähiympäristöön saavat vielä odottaa, sillä nyt keskitytään siihen, kuinka tuohon ihanaan kaupunkiin pääsee.

Asuin aikoinaan Valenciassa vajaan vuoden, ja sen aikana tuli Suomessakin käytyä useaan otteeseen. Kaikenlaiset matkustusvaihtoehdot tuli niillä kerroilla testattua. Valencia on Espanjan helmi, jota turistit eivät ole vielä löytäneet. Yksi syy siihen on varmasti Valencian vaikea saavutettavuus lentäen. Miten Valenciaan sitten kannattaa Suomesta matkustaa?

Miten Valenciaan kannattaa matkustaa

Alicante

Nykyään Valenciaan päässee helpoiten Alicanten kautta. Ainakin Norwegian tarjoaa edullisia lentoja Alicanteen, joka sijaitsee alle 200 km Valenciasta etelään. Näitä lentoja ei vielä oman vaihtovuoteni aikana ollut saatavissa, joten tämä vaihtoehto on minulta testaamatta. Norjalaisella vaihtarikaverillani kävi paljon vieraita, jotka matkustivat Norjasta juuri Norwegianilla Alicanteen. Ilmeisen edullinen ja helppo vaihtoehto.

Bussiyhtiö Alsa näyttäisi tarjoavan yhteyttä Alicanten lentokentältä Valenciaan, joskin bussia täytyy vaihtaa Benidormissa. Matkan kesto on pituuteen nähden hurja, 3-4 tuntia. Alicanten kaupungista Valenciaan matka kestää 2,5 tuntia. Junalla (Renfe) näyttäisi Alicantesta Valenciaan pääsevän alle kahdessa tunnissa.

Barcelona ja Madrid

Muita suht edullisia vaihtoehtoja on lentää Madridiin tai Barcelonaan. Molemmat kaupungit sijaitsevat n. 350 kilometrin päässä Valenciasta. Hyvällä tuurilla näihin kaupunkeihin saa suoria lentoja Helsingistä. Itse suosin näitä matkustusreittejä etenkin alkuvaiheessa, kun jaksoin lentopäivien lopussa säätää vielä bussienkin kanssa. Omat lentoni taisivat aina edellyttää yhtä välilaskua, joten matkustuspäivät venyivät aika pitkiksi.

Barcelonasta Valenciaan voi matkustaa bussilla (Alsa) tai junalla (Renfe). Bussimatka Barcelonasta kestää nelisen tuntia ja hieman kalliimpi junamatka reilun kolme tuntia. Myös Madridista pääsee Valenciaan sekä bussilla että junalla. Bussimatka Avanzalla kestää viitisen tuntia, ja junalla pääsee Valenciaan vuorosta riippuen joko alle kahdessa tunnissa tai noin neljässä tunnissa.

Miten Valenciaan kannattaa matkustaa?

Valencia

Helpoin, joskin myös kallein vaihtoehto on lentää Helsingistä Valenciaan. Useimmiten tämä vaatii kaksi vaihtoa: yhden jossain Euroopan kentistä ja toisen vaihdon Barcelonassa tai Madridissa. Lentokenttäbongailu kuitenkin palkitaan matkan loppuvaiheessa, kun lennon laskeutuessa ollaan jo lähes perillä: Valencian lentokentältä pääsee kaupunkiin näppärästi metrolla.

Valenciaan matkustaminen

Miksi Valenciaan sitten kannattaa matkustaa? Valenciassa ehkä parasta on jokakeväinen Las Fallas -festivaali. Käy lukemassa, mistä oikein on kyse ja miksi Las Fallas kannattaa ehdottomasti kokea!

Katso myös muut vinkkini Espanjaan. Ruokakulttuurin voit tutustua Madridin tapasbaarista ja ravintoloista kertovien juttujen kautta.

Valencian matkavinkkejä voi käydä katsomassa muun muassa Ranskatar reissaa -blogista.


Suunnaton-blogi löytyy myös sosiaalisesta mediasta:

Facebook: @suunnaton
Instagram: @suunnaton
Twitter: @Suunnaton_blogi
Pinterest: @Suunnaton_blogi

Suunnaton löytyy myös blogipalveluista
Blogit.fi, Blogipolku ja Bloglovin’

4 Comments

 • Hanna / Ranskatar reissaa
  3.3.2017 at 18:24

  Kiitos linkkauksesta! 🙂 Tuo on ihan totta, että Valencia on tuntematon helmi juuri siksi, että sinne on niin vaikea päästä lentäen. Itse lensin Alicanteen, mikä oli näppärä, koska lento oli suora. Mutta lentoajat ovat sellaiset, että mennen tullen jouduin yöpymään Alicantessa, koska junia ei Valenciaan kovin myöhään enää lähtenyt ja aamulla taas Alicanteen ei päässyt kovin aikaisin. Bussiaikataulut voisivat osua paremmin yhteen, mutta matka-aikakin on sitten pidempi. Lufthansalla pääsee yhdellä välilaskulla Valenciaan, mutta matka-aika on aika pitkä siinäkin. Perheeni lensi ensiksi Vaasasta Helsiinkiin ja siitä Lufthansalla eteenpäin ja matka aika taisi olla joku 17 tuntia 😀 Nopeammin pääsisi siis lomalennolla Thaimaaseen! Koska Valenciaan pääseminen on niin hankalaa, mielestäni sinne on järkevin mennä osana pidempää Espanjan kiertomatkaa kuin lentää pelkästään viikonlopuksi 🙂

  Reply
  • Suunnaton
   3.3.2017 at 18:31

   Kiva kun kommentoit – ja annoit hyviä lisätietoja! Valencia ei tosiaan ole ainakaan tällä hetkellä mikään viikonloppukohde. Onneksi se on suht helppo yhdistää muiden kaupunkien kanssa samaan matkaan.
   Vaikea saavutettavuus on itseasiassa ehkä myös Valencian pelastus. Vaikka toivoisinkin, että moni sen löytäisi, säilyy kaupunki paremmin nykyisenlaisena, kun siitä ei tule Barcelonan kaltaista turistikohdetta.

   Reply
 • Heli
  7.12.2017 at 15:29

  Viime keväänä teimme niin, että matkustimme ensin Barcelonaan, jossa olimme 4 päivää. Aamuvarhain lähdimme bussilla Valencian ja siellä olimme kolme päivää. Liput tilasin etukäteen netistä, googletin bussilla Barcelonasta Valenciaan ja tulostin liput kotona mukaan. Tästä sitten paluu vaikka Madridin tai Barcelonan kautta Helsinkiin. Me jatkoimme Murciaan ja siitä Malagaan ja nautimme pääsiäisestä ja keväästä siellä ja palasimme Malagasta Oslon kautta Helsinkiin.

  Reply
  • Suunnaton
   8.12.2017 at 09:46

   Moi Heli! Kiva kun jaoit vinkkisi! Kuulostaa oikein hyvältä matkalta ja reittivalinnalta 🙂

   Reply

Leave a Reply