Menu
Espanja

Madridin ravintolat – parhaat löydöt viikonloppulomalla

Hyvä ruoka oli yksi pääteemoistamme Madridissa vietetyllä viikonloppulomalla. Matkaamme sisältyi niin nappivalintoja kuin karvaita pettymyksiä. Madridin ravintolat osoittivat, että kaupungista löytyy ruokaa niin herkuttelijalle kuin sellaiselle, joka ei ruoan mausta niin välitä. Tässä meidän vinkkimme parhaisiin ravintolalöytöihin.

Mesón el Jamón de Gran Vía

Sijainti: Plaza de Españan kaakkoispuolella, osoitteessa Gran Vía, 59

Lounaspaikkaa etsiessämme päädyimme Gran Víalla sijaitsevaan El Jamón de Gran Víaan. Toinen meistä halusi kevyempää lounasta ja toinen jotakin tapaksen tapaista. Tämä ravintola oli ihan nappivalinta. Menusta löytyi muun muassa salaattia ja bocadilloja, jotka ovat usein yhdellä täytteellä täytettyjä sämpylöitä.

Salaattivalintani oli selvä. Tottakai tilasin perinteisen espanjalaisen Ensalada Mixtan, jossa on usein tomaattia, salaattia, kananmunia, tonnikalaa, maissia ja parsaa. Kuulostaa ehkä erikoiselta, mutta tuo yhdistelmä toimii. Jo ensimmäinen suupala vei minut vuosien päähän valencialaisen yliopiston sisäpihalle palmuen katveessa vietettyihin lounashetkiin. Millaisia muistoja ruoka voikaan tuoda mieleen!

Myös bocadillot olivat oikein maukkaita. Me valittiin serranon kinkulla ja espanjalaisella munakkaalla täytetyt leivät (bocadillo de jamón ja bocadillo de tortilla). Munakasleipä voi kuulostaa hassulta, mutta sen kosteus toimii hyvin leivän kanssa. Juomien kaverina saatiin lisäksi naposteltavia leikkeleitä.

Jos ei vielä käynyt selväksi, tämä ravintola oli oiva valinta lounashetkeen. Perinteiset espanjalaiset lounaat ovat kammottavia yhdistelmiä mautonta lihaa ja löysiä ranskalaisia. Suosittelen välttämään niitä viimeiseen saakka. Tällä lounasvalinnalla saatiin herkutella vatsamme täyteen.

Tässä ravintolassa kannattaa ottaa huomioon, että baaritiskillä ja sen läheisyydessä on eri hinnat kuin yläkerran ravintolatilassa tai terassilla. Tätä käytäntöä näkee Espanjassa muutenkin. Lisäksi tässä ravintolassa bocadilloja ei tarjoilla lainkaan yläkerrassa, eli istumapaikka kannattaa valita baaritiskin läheisyydestä tai terassilta.

El jamon de gran via, ravintola, salaatti ja montaditos
El jamon de gran via, ravintola, baaritiski
El jamon de gran via, ravintola, sisäänkäynti

Mercado de San Miguel

Sijainti: Plaza Mayorin länsipuolella, osoitteessa Plaza de San Miguel

Yksi Madridin kuuluisimmista tapas- ja  lounaspaikoista on kauppahalli Mercado de San Miguel. Hallissa on lukuisia tiskejä, joilta voi kerätä haluamiaan annoksia. Isompikin porukka saa onnistuneen ruokailuhetken, kun kukin voi valita haluamansa ruoat ja kerääntyä yhteisen pöydän ääreen ruokailemaan.

Me ei tällä kertaa ruokailtu kauppahallissa, mutta käytiin fiilistelemässä tunnelmaa. Lounasaikaan paikka oli vilinää täynnä. Käytävillä riitti tungosta ja ruokakojut availivat verhojaan. Käytävillä yksittäiset ruokailijat nauttivat lounastaan ja hallin keskiosan pöytäryhmien ympärille kerääntyi kaveriporukoita ruokailemaan. Tarkempia kokemuksia Mercadon tarjonnasta löydät muun muassa Tasty Travelissimo -blogista.

Mercado de San Miguel, Madrid

Café & Té

Sijainti: Retiro-puiston pohjoispuolella, osoitteessa Calle de Goya, 11

Tämä kahvila oli varsinainen ylläribonus. Viimeisenä iltana käytiin katsomassa Realin peli, ja sen jälkeen oli tarkoitus päästä mahdollisimman nopeasti nukkumaan, sillä lentomme lähtisi aikaisin seuraavana aamuna. Jotain ruokaa piti kuitenkin saada ennen nukkumaanmenoa. Avoinna olevan ravintolan löytäminen puoliltaöin sunnuntai-iltana ei kuitenkaan osoittautunut kovinkaan helpoksi tehtäväksi.

Viimein pimeiden ikkunoiden keskeltä kajasti valoa, ja löysimme tämän kahvilan. Tuossa vaiheessa oli aivan sama, mitä ruokaa eteemme saisimme. Café & Té yllätti positiivisesti. Listoilla oli melko kattava valikoima voileipiä ja salaatteja sekä erilaisia juomia. Ainakin meidän annoksemme olivat herkullisia ja pieni nälkä saatiin tainnutettua oikein hyvin näillä eväillä. Voileivän ja teen yhdistelmä sopi mitä parhaimmin tuohon hetkeen.

Ruokaillessa oli mielenkiintoista verrata kahvilan asiakaskuntaa siihen, mitä se Suomessa olisi. Suomessa tuollaiseen paikkaan puoliltaöin könyäisi todennäköisesti baarikierroksen välillä huikopalaa kaipaavia kaveriporukoita. Espanjassa kahvilan tiskin ääressä istui siisti keski-ikäinen pariskunta, joka ilmeisesti tunsi yhden tarjoilijoista.

Olutta juova kaveriporukkakin kahvilasta löytyi, mutta hekin taisivat vain pistäytyä yksille oluille. Ja todellakin vain yksille. Kaikkein erikoisimmat asiakkaat olivat äiti, isä ja noin 12-vuotias poika. Oli kovin espanjalaista, että noin nuori lapsi on kaupungilla vielä puolen yön jälkeen.

cafe te voileipä

Lue myös:

Minkälaisia kokemuksia sinulla on espanjalaisesta ruoasta? Oletko onnistunut löytämään hyviä lounaspaikkoja tai saanut eteesi mitäänsanomattoman espanjalaisen lounasannoksen? Onko sinulla vinkata hyviä ruokapaikkoja Madridista niin lounastajille kuin yökukkujille?


Suunnaton-blogi löytyy myös sosiaalisesta mediasta:

Facebook: @suunnaton
Instagram: @suunnaton
Twitter: @Suunnaton_blogi
Pinterest: @Suunnaton_blogi

Suunnaton löytyy myös blogipalveluista
Blogit.fi ja Bloglovin’

28 Comments

 • Teea | Curious Feet
  30.4.2017 at 12:16

  Nyt tuli vähän ikävä bocadilloja! Vaikken juuri muuten leivästä enää niin tykkääkään. Ja ylipäätään espanjalaisia ravintoloita, vaikka taso vaihteleekin suuresti ja välillä hyvää paikkaa oli vaikeahko löytää.. Erilaiset leivät ja tapakset olivat yleensä aika varmoja valintoja lounaalle.

  Reply
  • Suunnaton
   30.4.2017 at 15:40

   Espanjalaisen ruoan taso tosiaan vaihtelee huimasti. Paikalliset ovat selvästi tyytyväisiä niihin mauttomiin kala/kana + ranskalaiset -lounaisiinsa, mutta onneksi ymmärtävät myös herkullisen ruoan päälle 😉
   Mulla on bocadilloihin lievä viha-rakkaus -suhde. Ne on usein tosi herkullisia, mutta aika pian suuri määrä leipää alkaa tympäisemään. Salaattiin tai muihin vihanneksiin yhdistettynä niistä saa kuitenkin rakennettua kivan lounaan.

   Reply
 • Jenni / Unelmatrippi
  30.4.2017 at 15:42

  Heh, juuri julkaisin postauksen omista kokemuksista Madridin tapasravintoloiden suhteen, ja siihen kirjoitin, että laatu oli minusta tasaisen hyvää. Se oli vähän yllättävää, miten ei osunut yhtäkään totaalista hutia kohdalle, vaikka ei mitenkään erityisesti valikoitu ruokapaikkoja. Yleensä kun niitä hutejakin tulee! Varsinaisesti ei kyllä lounasta edes syöty vaan vedeltiin melkeinpä koko reissu tapaksilla. 🙂

  Reply
  • Suunnaton
   1.5.2017 at 20:36

   Teillä oli kyllä superhyvä tuuri ruokapaikkojen kanssa!

   Reply
 • Terhi / Muru Mou
  30.4.2017 at 18:50

  Ahh, nyt tuli ikävä Espanjaan! Viime syksynä asuimme pari kuukautta Palmassa ja kotimme oli vain parin korttelin päästä San Juan -kauppahallista ja niistä kaikista herkullisista tapaksista (ja viineistä). Siellä tulikin käytyä harva se ilta syömässä… Bocadilloja tuli myös syötyä usein, vaikka se leivän määrä alkoikin aina tökkiä enkä koskaan saanut syötyä sitä loppuun. Onneksi poikaystävä tuli yleensä apuun

  Reply
  • Suunnaton
   1.5.2017 at 20:38

   Oi, mikä ihana asuinpaikka. En ihmettele yhtään, että kauppahallissa tuli käytyä 🙂 Bocadilloissa tosiaan alkaa aika pian tökkiä se leivän määrä.

   Reply
 • Viime kevään pidemmällä reissulla tuli todistettua tuo mifen suuresti laatu vaihtelee ja miten äkkiä suuret odotukset kääntyvät ankeaksi pettymykseksi. Esimerkkinä illallinen Madridissa, nyt näköjään suljetussa El Salton -ravintolassa. Mielessäni yksi parhaista ikinä reissussa saamistani ruuista, lampaankyljykset yrttivoikastikkeella Gentissä (hyvä etten nuollut lautasta) tilasin lampaankyljykset ja sain osittain lihasta riivittyjä, marinoimattomia ja pelkästään suolalla ja pippurilla maustettuja kyljyksiä kera niiden puoliraakojen ranskanperunoiden. Yöhhh. Sen verran nieleskelin että pahin nälkä lähti.

  Ei mulla muutenkaan ole järin hyviä kokemuksia espanjalaisesta ruuasta, enemmän opin suosimaan italialaisravintoloita, niiden ruuat saan sentään alas. Tapakset ym on sitten enimmäkseen hyviä.

  Reply
  • Suunnaton
   1.5.2017 at 20:41

   Voi ei. Kuulostaa karvaalta pettymykseltä. Espanjassa tosiaan aika nopeasti oppii sen, minkä tyyppiset ruoat ovat hyviä ja mitkä taas kannattaa kiertää kaukaa 🙂

   Reply
 • Jaakko / Lomalla viimeinkin
  1.5.2017 at 16:21

  Nuo perinteiset espanjalaiset lounaspaikat ei kuulosta omaan makuun iskevän Hyviä vinkkejä

  Reply
 • Hyvä ruoka, parempi mieli! Kyllähän herkkutapasten parissa istuisi tunnin jos parinkin. Hyviä vinkkejä toimivista paikoista ja herkullisista ruuasta otetaan siis mieluusti vastaan. 🙂

  Reply
  • Suunnaton
   2.5.2017 at 19:00

   Näinhän se juuri on 🙂 Ruoan äärellä on kiva viettää aikaa, ja ulkomailla vähän eksoottisempien ruokien parissa kokemus on vielä parempi.

   Reply
 • Pirkko / Meriharakka
  2.5.2017 at 22:30

  Tämä täytyy oikeasti laittaa talteen, sillä ensi viikolla pitäisi olla suuntana Madrid! Tosin olemme vähän huonoja ruokapaikkojen osalta sikäli, että päädymme niitä katselemaan yleensä vasta sitten kun on nälkä ja päädymme sitten johonkin edes hiukan kelvolliselta näyttävään, joka nyt vaan sattuu olemaan silloin lähellä. Mutta ehkä jonkun paikan voisi kyllä yrittää jo etukäteenkin itselleen selvittää 🙂

  Reply
  • Suunnaton
   2.5.2017 at 23:09

   Meillä käy usein ihan samalla tavalla. Joskus onkin ihan hyvä katsoa sopivia ravintoloita eri alueilla, niin on ainakin joku paikka tiedossa.
   Mukavaa ja onnistunutta Madridin matkaa teille!

   Reply
 • Merja / Merjan matkassa
  5.5.2017 at 20:43

  Nyt tuli ikävä Madridiin! Se oli tosi kiva kaupunki, sinne täytyy päästä uudestaan. Gran Vialla olevan ravintolan ohi kävelimme omalla reissulla, mutta eipä tullut käveltyä sisään. Mulla on sama kuin Pirkolla, että etukäteen tulee huonosti katsottua ruokapaikkoja. Sitten kun on nälkä niin mennään jonnekin kivalta näyttävään paikkaan, jonka ruokalistalta löytyy kaikille sopivaa ruokaa.

  Reply
  • Suunnaton
   7.5.2017 at 12:37

   Seuraavalla kerralla voit sitten kokeilla sitäkin ravintolaa 🙂 Ravintoloiden valmiiksi katsominen on välillä haasteellista, kun ei etukäteen tarkkaan tiedä, missä tulee kuljettua juuri silloin kun nälkä iskee.

   Reply
 • Lotta | Watia.fi
  6.5.2017 at 11:08

  Espanjalainen ruoka on mulle aika tuntematonta. Olen kerran kyllä Espanjassa käynyt, mutta tehtiin aika paljon ruokaa itse. Tapas-kulttuuri kiinnostaa ja tuo kauppahalli näyttää mielenkiintoiselta! Tykkään paljon just kokeilla kaikkee pieniä herkkuja sen sijaan että istuisi alas yhdelle isolle aterialle. 🙂

  Reply
  • Suunnaton
   7.5.2017 at 12:39

   Annoskateuskaan ei iske niin helposti, kun se koostuu monesta pienemmästä annoksesta 🙂

   Reply
 • Anna K.
  6.5.2017 at 12:34

  Madridissa on todella hyviä ravintoloita ja jopa kohtuuhintaan. Ikävä tuli tuonne herkkujen maahan!
  Hyviä menu del dia -paikkoja on myös, mutta täytyy tietää oikea alue, missä tällaista lounasta syö. Turistialueilla ne on tietenkin mautonta mättöä, paikallisten kujilla hyvää perusruokaa.
  Tässä mun vinkit Madridin ruokapaikkoihin, näissä sai aivan huippuruokaa!
  http://www.rantapallo.fi/kaukaahaettua/2016/12/16/rentoa-gourmeeta-kolme-ravintolavinkkia-madridiin/

  Reply
  • Suunnaton
   7.5.2017 at 12:44

   Vau, onpa kivoja ja vähän erilaisia ravintolavinkkejä. Kiva, kun linkitit sen tänne!
   Me käytiin Madridin reissulla yhdessä tavanomaisessa ravintolassa, jossa oli saatavissa myös menu del dia. Paikka oli täynnä paikallisia, jotka hyvin tyytyväisenä aterioivat koko kolmen ruokalajin lounaan. Meille tuo paikka oli totaalinen pettymys ja hyvä muistutus siitä, millaista espanjalainen ruoka pahimmillaan on. Olisin ottanut myös tuon ravintolan tähän juttuun mukaan, mutten löytänyt mistään ravintolan nimeä.

   Reply
1 2

Leave a Reply