Menu
Espanja

Yllätysmatka Madridiin – kootut matkavinkit

Suunnittelen matkoja aina viikkotolkulla etukäteen. Tietokoneen muisti täyttyy Excel-taulukoista ja karttakuvista, netin selaushistoria vilisee matkablogeja ja matkailusivustoja. Käytän matkan suunnitteluun moninkertaisesti sen ajan, mitä itse matkalla ollaan. Suunnittelu on puoli ruokaa. Fiilistellessä ja suunnitellessa pääsee ikään kuin kokemaan matkan useaan otteeseen.

Eräänä keväänä jouduin luopumaan rutiineistani. Sain lahjaksi viikonloppuloman, ja lähdettiin reissuun kahden päivän varoitusajalla. Viikko oli vielä harvinaisen kiireinen töissä, joten suunnittelulle ei tosiaankaan jäänyt aikaa. Kaiken liikenevän ajan käytin matkavinkkien etsimiseen. Google lauloi, Twitterin ja Instagramin hakutoiminto täyttyi Madridista.

Vinkkejä löytyi ja viikonloppuloma Madridissa sai hyvän rungon itselleen. Matkablogit todistivat taas paikkansa mahtavina tietolähteinä. Matkavinkit Madridiin löytyivät ensisijaisesti blogeista. Nyt onkin syytä kiittää niitä kaikkia matkabloggaajia, jotka olivat oman vinkkinsä antaneet muiden luettavaksi! Kaikkia blogeja ja tietolähteitä en kirjannut muistiin, mutta tässä muutamia vinkkejä, joiden avulla Madridin matkaa kannattaa lähteä suunnittelemaan.

Madrid, metroasema, Matkavinkit Madridiin

Matkavinkit Madridiin

Mitä nähdä ja kokea Madridissa?

Madridin lukuisat puistot

Mistä löytää parhaat ruokapaikat

El jamon de gran via, ravintola, baaritiski

Modernin median lisäksi hyödynnän matkan suunnittelussa usein myös painettuja matkaoppaita. Suuntaan matkani kirjastoon, josta lähtee matkaan kasa matkaoppaita, joita voi rauhassa selailla kotona. Usein sopivin kirja lähtee myös mukaan reissuun. Tällä kertaa kirjastokäynnille ei ollut aikaa, joten Helsinki-Vantaalla suunnattiin lentokentän kirjakauppaan.

Sieltä mukaan valikoitui pieni Berlitzin Madrid-matkaopas. Kirja osoittautui näppäräksi valinnaksi. Pienikokoista kirjasta oli helppo kuljettaa päivisin mukana, ja sen kartta täydensi hyvin Madridin lentokentältä napattua turistikarttaa. Myös kirjan metrokarttaa tuli vilkuiltua useaan otteeseen.

Onko sinulla Madridiin sellaisia matkavinkkejä, jotka eivät vielä tässä tulleet esille? Miten sinä suunnittelet matkaasi. Hyödynnätkö painettuja matkaoppaita, matkailusivustoja, keskustelupalstoja, matkablogeja vai jotain ihan muuta?

P.S. Katso myös muut vinkkini Espanjaan. Valenciasta haluat kokea ainakin Las Fallaksen huikean juhlahumun.


Suunnaton-blogi löytyy myös sosiaalisesta mediasta:

Facebook: @suunnaton
Instagram: @suunnaton
Twitter: @Suunnaton_blogi
Pinterest: @Suunnaton_blogi

Suunnaton löytyy myös blogipalveluista
Blogit.fi, Blogipolku ja Bloglovin’

4 Comments

 • Martina
  9.4.2017 at 16:49

  Ihana ja herkullinen Madrid! Kiitos linkityksestä. 🙂

  Reply
  • Suunnaton
   10.4.2017 at 19:47

   Tapakset ja viini on vaan voittamaton yhdistelmä.

   Reply
 • Merja / Merjan matkassa
  9.4.2017 at 21:51

  Ihastuin Madridiin viime syksynä ja toivon pääseväni sinne pian uudestaan. Hyödynnän matkojen suunnitteluun matkablogeja ja painettuja matkaoppaita. Googlen kautta haen myös karttoja, tietoa ravintoloista, julkisen liikenteen aikatauluista ym. Tripadvisoria hyödynnän myös ja sieltä saa joskus hyviä vinkkejä muilta reissaajilta esimerkiksi missä on hotellia lähinnä oleva bussipysäkki tms. Berliinin reissulle sain sieltä melkeinpä parhaimmat vinkit. Kiitos linkityksestä! 🙂

  Reply
  • Suunnaton
   10.4.2017 at 19:49

   Mun pitäisi kunnostautua Tripadvisorin käytössä. Aika usein sieltä tulee tietoa haettua, mutta koen sen turhan sekavaksi. Pieni nippelitieto kuitenkin useimmiten löytyy sitä kautta. Hyvä kun nostit Tripadvisorin esiin!

   Reply

Leave a Reply