Menu
Valokuvaus

Täydellinen kamerareppu retkeilijälle: Manfrotto Off Road Hiker

Etsin pitkään sopivaa kamerareppua matkoilleni. Reppuun pitäisi mahtua pari järkkäriä objektiiveineen sekä jokin verran muuta tavaraa. Mikä tärkeintä, kamerarepun pitäisi olla mukava kantaa. Teenhän matkoillani paljon retkiä luonnossa, jolloin kamerarepun pitäisi samalla toimia myös päiväreppuna vaelluksilla.

Pitkään hakkasin päätäni seinään. Sopivaa reppua ei tuntunut millään löytyvän. Kaikki kamerareput tuntuivat säännönmukaisesti noudattavan samaa kaavaa. Niihin mahtuisi tolkuton määrä erilaista kameratarviketta, mutta kantohihnat vastasivat lähinnä koulureppua. Ei tuollaista kamerareppua voisi kantaa mukanaan pitkillä retkillä, joilla kiipeillään kiveltä toiselle ja tasapainoillaan purojen yli.

Lopulta löysin etsimäni. Jo repun nimi, Off Road Hiker, kertoi sen, että tämä kamerareppu on kuin minulle tehty.

Kamerareppu retkeilijälle, Manfrotto Off Road Hiker

Retkeilijälle sopiva reppu

Manfrotto Off Road Hiker -kamerarepun paras puoli on ehdottomasti se, että reppu on todella mukava kantaa. Yleensä minä inhoan kaikenlaisten reppujen kantamista. En voi sietää painavaa rinkkaa, ja päiväretkilläkin kulkisin mieluiten ilman kantamuksia. Off Road Hikerin kanssa kävi toisin.

Nakkasin repun selkääni, vaikka en olisi kävelylle reppua tarvinnutkaan. Repussa on yksi todella näppärä yksityiskohta, minkä vuoksi kannoin reppua mielelläni. Siitä lisää vähän myöhemmin tässä jutussa. Kamerareppu on niin miellyttävä kantaa, ettei sen olemassaoloa oikeastaan edes havaitse.

Repussa on mukavat leveät olkahihnat. Niiden pituutta saa säädettyä tavallisen repun tapaan hihnojen alaosasta, mutta sen lisäksi kantohihnojen asentoa saa säädettyä olkapäiden päältä – aivan kuten rinkoissa.

Repussa on leveä ja mukavan pehmustettu lantiovyö, joka kannattelee reppua kevyesti. Lisäksi olkahihnojen välissä kulkee rintaremmi, jolla repun saa tukevasti paikalleen.

Näppärät yksityiskohdat

Kameraremmi

Sen lisäksi, että kamerareppua on todella mukava kantaa, on siinä yksi ominaisuus ylitse muiden. Ylimääräinen rinnan yli menevä remmi. Tämä yksinkertainen mutta täydellinen yksityiskohta mahdollistaa kameran kantamisen niin, että kädet vapautuvat. Kun kamera roikkuu kaulassa, saa sen ujutettua tämän remmin alle. Kamera on tukevasti remmin ja vartalon välissä, eikä se heilu holtittomasti tai paina niskaa.

Luonnossa liikkuminen on helppoa, kun ei tarvitse pelätä kameran iskeytymistä kiveen. Käsillä voi vapaasti ottaa tukea hankalissakin paikoissa ja voit edetä polulla ihan kuin et kameraa kantaisikaan. Täydellistä!

kamerareppu

Vaalea remmi on tavallinen rintaremmi ja punainen, hieman pidempi remmi on tarkoitettu kameran tukemiseen.

Hihnat varusteille

Kamerareppuun saa säilöttyä tavaraa paitsi sen moniin taskuihin, myös repun ulkopuolelle. Repun sivuissa on remmit, joihin saa kiinnitettyä vaikka kameran jalustan. Myös selfie-kepin päässä keikkuva GoPro-kamera on helppo lykätä talteen remmien varaan.

Repun sivussa on avoin verkkotasku, jossa on hyvä kantaa vesipulloa tai muita tarvikkeita, joihin täytyy päästä nopeasti käsiksi.

Hihnoja kulkee myös repun edessä ja pohjalla. Hyvä paikka kookkaammalle jalustalle voisi olla myös repun alapuolella.

Retkeilijän kamerareppu

Kamerareppu

Riittävästi tilaa

Kameraosasto

Repun sisätilasta noin puolet on rakennettu kamerarepuksi ja toinen puoli perinteisemmäksi repuksi. Kameraosasto on repun alaosassa ja siihen pääsee näppärästi käsiksi repun sivussa olevan luukun kautta.

Kameraosasto on pehmustettu ja melko tilava. Oma suurin yhdistelmäni, Canonin EOS 760D, Canonin EF 200mm f/2.8L -putki ja pari senttiä pitkä telejatke mahtuvat 30 litran reppuun helposti.

Tämän lisäksi kameraosastoon jää tilaa myös toiselle objektiiville ja muille tarvikkeille. Kamerataskun saa jaettua pienempiin osioihin siirreltävien tilanjakajien avulla.

Off road hiker

Manfrotto Off Road Hiker

Tilaa vaatteille

Kamerarepun yläosa on perinteisen repun kaltainen. Osastoon pääsee käsiksi tavallisen repun tapaan repun yläosasta. Minä kuljetan tässä osastossa yleensä toista kameraani ja pienempää objektiivia, jotka olen pakannut erikseen kameralaukkuun.

Näiden lisäksi reppuun mahtuu pieni määrä vaatteita ja muita tarvikkeita.

Jos joskus et tarvitsekaan reppua kameran kuljettamiseen, voit irrottaa repun alaosassa olevan kameraosaston pehmusteet ja yhdistää nämä kaksi osastoa yhdeksi isoksi tilaksi. Silloin kamerareppu toimii kuin tavallisena päiväreppuna.

kamerareppu

Pienemmät taskut

Kahden päätaskun lisäksi repussa on myös muutamia pienempiä taskuja. Repun etuosassa on leveä ja korkea tasku, jonka olen todennut mainioksi paikaksi kuljettaa matkalla tarvittavia papereita. Mitään arvotavaroita tähän taskuun ei kannata laittaa, sillä ulkopuolinen pääsee taskuun helposti käsiksi, kun reppu on selässä.

Repun toisessa sivussa on korkea lähes koko sivun kokoinen vetoketjutasku. Tilaa on melko paljon, mutta taskun syvyyden vuoksi sen pohjalla oleviin tavaroihin on melko vaikea päästä käsiksi.

Manfrotto Off Road Hiker

Repun lipan sisäpinnalla on pieni tasku, jossa kulkee repun mukana tuleva sadesuoja. Taskuun mahtuu myös jonkin verran muuta pikkutavaraa.

Off Road Hiker -kamerarepun suurin miinus on mielestäni se, ettei repun lipassa ole suurempaa taskua. Monista rinkoista tuttuun repun päälitaskuun olisi niin näppärä sujauttaa erinäsiä pieniä tavaroita.

Näiden lisäksi kamerarepun lantiovyössä on kaksi taskua. Toinen näistä on verkkokankaasta tehty ja toinen hieman tukevampi ja pehmustettu. Pehmustetussa taskussa on reikä kuulokejohdolle.

Näissä taskuissa on näppärä kuljettaa puhelinta ja pientä retkievästä. Kuvaustilanteessa laitan linssisuojan usein jemmaan lantiovyön taskuihin. Pieni miinus on se, että Canon EOS M10 -minijärkkärini ei aivan mahdu näihin pikkutaskuihin.

kamerareppu retkeilijälle

kamerareppu retkeilijälle

Mainio kamerareppu myös matkailijalle

Tämä kamerareppu on kulkenut mukanani jo Kalliovuorten road tripillä, Walesissa ja Tansanian safarilla kuin myös monilla päivävaelluksilla Suomessa. Reppu on näppärä ottaa mukaan matkalle, sillä se toimii mainiosti lentokoneessa käsimatkatavarana. Sekä repun 20 että 30 litran versiot ovat riittävän kompakteja ja ne kelpaavat käsimatkatavarana ainakin suurimmalla osalla lentoyhtiöistä.

Kamerareppu on kuitenkin myös riittävän tilava käsimatkatavaroiden pakkaamiseen. Minä haluan yleensä pakata käsimatkatavaroihin vaatteet ja tarvikkeet 1-2 päivälle. Ruumaan menevät matkatavarani ovat kadonneet tai myöhästyneet sen verran monta kertaa, että haluan kantaa käsimatkatavaroissa mukanani tarpeelliset varusteet ainakin ensimmäisille päiville.

Lisäksi käsimatkatavaroissa kulkevat kamerat, kameratarvikkeet, vara-akut ja kaikki laturit. Nämä kaikki mahtuvat Off Road Hiker -kamerareppuun juuri ja juuri.

kamerareppu retkeilijälle

Plussat ja miinukset

Hyvät puolet

 • kamerarepun kameraosastoon mahtuu jopa 200 mm objektiivi yhdistettynä kameran runkoon
 • kamerarepun yläosassa on hyvin tilaa toiselle kameralle ja muille varusteille
 • kamerarepun saa muutettua tavalliseksi repuksi poistamalla kameraosaston pehmustetaskun
 • monien taskujen ja hihnojen avulla repussa on helppo kuljettaa myös pikkutavaraa
 • reppua on täydellisen mukava kantaa
 • ylimääräinen rintaremmi pitää kaulassa roikkuvan kameran paikallaan ja vapauttaa kädet kulkemiseen
 • reppua voi kuljettaa lentokoneessa käsimatkatavarana

Huonot puolet

 • kamerarepussa ei ole varsinaista ylätaskua, joka olisi näppärä pikkutavaroiden kantamiseen
 • repun sivutasku on tilava, mutta sen pohjalla oleviin tavaroihin on vaikea päästä käsiksi

Manfrotto Off Road Hiker -kamerareppu sopii sinulle, joka:

 • haluat kamerarepun, joka toimii retkeillessä
 • haluat saada kameratarvikkeet kulkemaan päivärepussa
 • haluat kuljettaa kameratarvikkeet ja muut vermeet lentokoneen käsimatkatavaroissa
 • haluat tavanomaisesta kamerarepusta poikkeavan repun
 • et ole tykästynyt tavanomaisiin kamerareppuihin tai -laukkuihin
 • tarvitset tilaa kohtuullisen kokoiselle kamerakalustolle tai kohtuulliselle määrälle kameratarvikkeita.

Onko sinulla kokemuksia Off Road Hiker -repusta tai haluatko vinkata jonkin muun hyvän vaihtoehdon kamerarepuksi?


Suunnaton-blogi löytyy myös sosiaalisesta mediasta:

Facebook: @suunnaton
Instagram: @suunnaton
Twitter: @Suunnaton_blogi
Pinterest: @Suunnaton_blogi

Suunnaton löytyy myös blogipalveluista
Blogit.fi ja Bloglovin’

2 Comments

 • Christa
  15.5.2018 at 09:56

  Kiitos loistavasta vinkistä! Olen etsiskellyt juuri tuollaista kamerareppua, johon saisi muutakin tavaraa kuin vain kameran putkineen. Sattumoisin minulla on sama järkkäri kuin sinulla ja siihen 70-200mm putki kahden pienemmän linssin lisäksi. ja sitten Olympuksen Pen 8 pienempänä kamerana. Tuo reppu kuulostaa sinänsäkin hyvältä, että sitä voisi käyttää myös tavallisena reppuna. Olemme lähdössä Madagaskarille reilun kahden viikon päästä. Toivottavasti ehtisin löytää jostain tämän repun ennen sitä.

  Reply
  • Suunnaton
   19.5.2018 at 13:27

   Oi vitsit, osuipa sopivasti! Toivottavasti ehdit löytää tämän ennen reissua. Ja toivottavasti säkin tykästyt reppuun 🙂 Madagaskarin reissu kuulostaa upealta!

   Reply

Leave a Reply