Menu
Yleinen

Nämä aiheet kiinnostavat! Vuoden 2019 suosituimmat postaukset

On aika laittaa kulunut vuosi pakettiin ja katsoa, mitkä aiheet blogissa ovat tänä vuonna kiinnostaneet. Mukana on paljon suosittuja postauksia jo aiemmilta vuosilta, mutta myös muutama iloinen yllätys.

Lyngenfjord, Norja

Mistäs kaikesta sitä onkaan tullut tänä vuonna kirjoitettua?

Tämä vuosi on ollut todella kotimaapainotteinen, sekä matkailun että postausten suhteen. Jossain vaiheessa loppukesää ja syksyä mua alkoi itseänikin ärsyttää, kun blogin etusivulla oli lähes vain ja ainoastaan postauksia Suomesta. Tätä ei pidä ymmärtää väärin, sillä mielestäni on tosi hyvä, että kotimaanmatkailua nostetaan esille myös blogeissa. Kotimaanmatkailu on kiehtovaa siinä missä kaukomaillekin matkustaminen, joskin usein aivan eri syistä. Olen todella onnellinen siitä, että kotimaanmatkailu on viime vuosina ottanut tuulta purjeisiinsa ja on nousemassa jopa trendiksi.

Olen julkaissut tänä vuonna 13 kotimaanmatkailuun liittyvää postausta. Näistä suurin osa koskee erilaisia kansallispuistoja ja suomalaisia retkikohteita, mutta mukaan mahtuu myös Tuusulassa vietetty bloggaajaviikonloppu sekä länsirannikolle suuntautuneen kesälomareissuni antina vinkkejä kesäiseen Kokkolaan.

Suomen lisäksi joukkoon on toki mahtunut matkajuttuja myös maailmalta. Tänä vuonna olen kirjoittanut Taiwanista, jonka huikeissa maisemissa reissasin parin viikon verran vuodenvaihteessa 2018-2019. Taiwan oli todellinen yllättäjä! Tuo saari Kiinan itärannikolla on tosi mielenkiintoinen, vehreä ja helppo matkakohde. Kannattaa tutustua.

Varsinainen kesälomareissuni suuntautui tänä vuonna pohjois-Norjaan ja siinä sivussa Lappiin. Tuolta matkalta olen saanut aikaiseksi kaksi postausta ja useampia on luonnostilassa odottamassa viimeistelyä.

Viimeisimpänä joukkoon pääsi mukaan Nepal, jonne tein aivan täydellisen matkan loppuvuodesta 2019.

Tarokon kansallispuisto, Taiwan

Suosituimmat postaukset vuodelta 2019

Tänä vuonna kirjoitetuista blogipostauksista kaikkein suosituimmiksi ovat nousseet seuraavat:

 1. Valtavaaran huiputus ja suloinen palovartijan maja
  Rukan vieressä kohoava Valtavaara osoittautui mainioksi päiväretkikohteeksi. Valtavaaran huipulta näkee vaikka kuinka kauas Lapin tuntureille ja pohjoisen vaaroille.

 1. Riisitunturi – tunnelmallinen päiväretkikohde eteläisessä Lapissa
  Kuusamon seutu on täynnä upeita luontokohteita! Näistä yksi on Lapin puolella sijaitseva Riisitunturi, joka on tunnettu talvisista tykkylumimaisemistaan, mutta josta löytyy suloisia maisemia myös kesällä.

 1. Taiwanin ympäri kahdessa viikossa – matkan reitti ja kohteet
  Taiwan ei taida kuulua kovinkaan monen bucket listille. Se ei kuulunut myöskään omalle listalleni. Mutta kun vuodenvaihteeseen piti keksiä mielenkiintoinen, kohtuuhintainen ja melko lämmin lomakohde, nousi Taiwan esille  ihan yllättäen. Taiwan osoittautuikin aivan mahtavaksi matkakohteeksi! Sen luontokohteissa ja kaupungeissa, Taipein ruokapaikoista puhumattakaan, olisi riittänyt koluttavaa vaikka kuinka pitkäksi aikaa, mutta kahdessa viikossakin ehti tehdä hyvän katsauksen tuohon monipuoliseen saareen.

 1. Patvinsuon kansallispuiston upeat hiekkarannat
  Olen tosi iloinen, että Patvinsuo on päässyt tälle suosituimpien postausten listalle. Pohjoiskarjalainen kansallispuisto on ehdottomasti yksi lemppareistani Suomessa. Olen kirjoittanut Patvinsuosta myös pari muuta postausta: helteisistä päiväretkistä laajalla suolla sekä mystisen kauniista Lakkapolusta.

 1. Koloveden jylhät kalliot hurmaavat melojan
  Koloveden kansallispuisto Saimaalla on ihana! Se on ihan täydellinen retkikohde melojille. Kapeahkot vesialueet ja rantojen komeat kalliot tekevät Kolovedestä todella miellyttävän ja kauniin melontakohteen.

Vuoden 2019 luetuimmat postaukset kautta aikojen

Kaikkein suosituimpia ovat kuitenkin olleet jo aiemmin kirjoittamani postaukset. Nämä tuntuvat löytävän tiensä ihmisten tietoisuuteen vuodesta toiseen. On hilpeää huomata, että kaksi suosituinta blogipostausta ovat juuri niistä kohteista, jotka ovat viime vuosina sykähdyttäneet itseäni kaikkein vähiten. Mutta on tällekin listalle päätynyt omia lemppareitani, kuten Tansania ja Albania.

 1. Tel Aviv – kun täydellinen matkakohde ei sytytä
 2. Eilat – yllättävän hyvä lepotauko turistihelvetissä
 3. Miten toimia kun lento on ylibuukattu
 4. Millainen oli kahden viikon safari- ja rantaloma Tansaniassa
 5. Huikea Albania, joka synnytti Suunnattoman matkablogin

 

Lake Manyaran kansallispuisto, Tansania

 

Mitkä näistä suosituimpien postausten matkakohteista ovat omia lemppareitasi? 


Suunnaton-blogi löytyy myös sosiaalisesta mediasta:

Facebook: @suunnaton
Instagram: @suunnaton
Twitter: @Suunnaton_blogi
Pinterest: @Suunnaton_blogi

Suunnaton löytyy myös blogipalveluista
Blogit.fi, Blogipolku ja Bloglovin’

34 Comments

 • Periaatteen Nainen
  17.1.2020 at 22:35

  Albania, Tel Aviv ja kirjoitustesi ansiosta nyt myös Taiwan kiinnostaisivat kovastikin 🙂 Upeisiin kohteisiin olet päässyt, ja sulla on sopivasti seikkailuhenkeä!

  Reply
  • Suunnaton
   21.1.2020 at 21:03

   Olipa ihanasti sanottu! Juuri seikkailuhenkeä pyrkinkin reissuilla hakemaan 🙂
   Taiwan oli yllättävän upea, helppo ja monipuolinen matkakohde. Ehdottomasti suositukset sille(kin), jos pitkä lentomatka ei haittaa!

   Reply
 • Ihan mahtavia kohteita sinulla ollut! Täältä ulkomailta kun katselee, niin nuo Suomen postaukset tuntuu varsin eksoottisilta, ja harmittaa, etten ole enempää Suomessa patikoinut. Suomen luontohan on mielettömän kaunis. Safari-postausten suosion ymmärrän kun itsekin sellaisesta haaveilen.

  Reply
  • Suunnaton
   21.1.2020 at 21:04

   Voin uskoa, että ulkosuomalaisena Suomen luontokohteita osaa arvostaa vieläkin enemmän! Onneksi teilläkin on siellä ihan kohtuullisen hienoja maisemia 😉

   Reply
 • Heidi - Maailman äärellä
  18.1.2020 at 17:58

  Näistä listaamistasi mun suosikkikohteita (tähän mennessä) on Patvinsuo ja Riisitunturi! Riiritunturi erityisesti tykkylumien aikaan, vaikka ei se kesällä ja syksylläkään ollut huono. Viime vuonna tuli käytyä siellä jopa pariin otteeseen. Meiltä on kotoa reilun puolen tunnin matka Kolovedelle, enkä ole siellä vielä käynyt. Miten noloa! Nyt lupaan, että ensi kesänä menen! Albania voisi kiinnostaa näistä ja toivon, että ensi kuussa voin sanoa, että Tansania on päässyt mun suosikkien listalle <3. Olinkohan mä vielä lukenut sun Tansania-juttua. Olen lukenut niin paljon nyt viime aikoina Tansaniasta, että olen jo ihan sekaisin…

  Reply
  • Suunnaton
   21.1.2020 at 21:06

   Kolovesi kuulostaa hyvältä suunnitelmalta tulevalle kesälle! Kannattaa vuokrata kajakki ja kanootti, jolla kansallispuistoa pääsee tutkimaan paljon paremmin kuin jalkaisin.
   Ihanaa reissua Tansaniaan! <3

   Reply
 • Noora / Seikkailumielellä
  18.1.2020 at 20:27

  Onpa kiva, että kotimaan kohteet ovat löytäneet lukijoita! Viime talvena silmiini osui useampia juttuja Riisitunturista ja se jäi jotenkin erityisesti mieleeni, vaikka en vieläkään ole siellä käynyt. Ehkä sieltä pitäisi lähteä nyt hakemaan tykkylumimaisemia tämän eteläisen Suomen lumettoman talven keskelle.

  Reply
  • Suunnaton
   21.1.2020 at 21:07

   Tää on kyllä tosi hämmentävä talvi. Riisitunturin tykkylumimaisemat kiinnostaisivat muakin 🙂

   Reply
 • Näitä koosteita on aina kiva lukea. Hauska myös huomioida mitkä jutut nousee ja miten monet samoista kohteista kirjoitetut jutut nousevat monella vuoden aikana.
  Albania ja Israel kiinnostaa kyllä kivasti itseäkin.

  Reply
  • Suunnaton
   21.1.2020 at 21:09

   Ihan totta, on hauska huomata miten jotkut matkakohteet nousevat ihan yllättäen.

   Reply
 • Albania on nyt suosittu. Siksi kai luetuimpien joukossa. Israelista kai löytyy blogien puolella vähän juttuja. Itse haaveile saarista. Vielä joskus

  Reply
  • Suunnaton
   21.1.2020 at 21:10

   Veikkaan myös, että Albanian suosio näkyy myös tässä. On kiva huomata, että rantakohteiden lisäksi myös nuo Albanian sisämaat kiinnostavat.
   On varmaan ihan totta, että Israelista löytyy aika vähän suomenkielisiä blogipostauksia. Aika jännä, koska se on kuitenkin jo pitkään ollut suomalaisten matkailijoiden suosiossa.

   Reply
 • Sun kotimaan matkailun liittyvät luontovinkit on ollut erityisen mieleisiä itselle. Eli kiitos niistä! Hyvää uutta vuosikymmentä. 🥰

  Reply
  • Suunnaton
   21.1.2020 at 21:11

   Ihana kuulla, Veera! <3
   Ihanaa vuotta myös sulle!

   Reply
1 2

Leave a Reply