Menu
Espanja

Madridin ravintolat – parhaat löydöt viikonloppulomalla

Hyvä ruoka oli yksi pääteemoistamme Madridissa vietetyllä viikonloppulomalla. Matkaamme sisältyi niin nappivalintoja kuin karvaita pettymyksiä. Madridin ravintolat osoittivat, että kaupungista löytyy ruokaa niin herkuttelijalle kuin sellaiselle, joka ei ruoan mausta niin välitä. Tässä meidän vinkkimme parhaisiin ravintolalöytöihin.

Mesón el Jamón de Gran Vía

Sijainti: Plaza de Españan kaakkoispuolella, osoitteessa Gran Vía, 59

Lounaspaikkaa etsiessämme päädyimme Gran Víalla sijaitsevaan El Jamón de Gran Víaan. Toinen meistä halusi kevyempää lounasta ja toinen jotakin tapaksen tapaista. Tämä ravintola oli ihan nappivalinta. Menusta löytyi muun muassa salaattia ja bocadilloja, jotka ovat usein yhdellä täytteellä täytettyjä sämpylöitä.

Salaattivalintani oli selvä. Tottakai tilasin perinteisen espanjalaisen Ensalada Mixtan, jossa on usein tomaattia, salaattia, kananmunia, tonnikalaa, maissia ja parsaa. Kuulostaa ehkä erikoiselta, mutta tuo yhdistelmä toimii. Jo ensimmäinen suupala vei minut vuosien päähän valencialaisen yliopiston sisäpihalle palmuen katveessa vietettyihin lounashetkiin. Millaisia muistoja ruoka voikaan tuoda mieleen!

Myös bocadillot olivat oikein maukkaita. Me valittiin serranon kinkulla ja espanjalaisella munakkaalla täytetyt leivät (bocadillo de jamón ja bocadillo de tortilla). Munakasleipä voi kuulostaa hassulta, mutta sen kosteus toimii hyvin leivän kanssa. Juomien kaverina saatiin lisäksi naposteltavia leikkeleitä.

Jos ei vielä käynyt selväksi, tämä ravintola oli oiva valinta lounashetkeen. Perinteiset espanjalaiset lounaat ovat kammottavia yhdistelmiä mautonta lihaa ja löysiä ranskalaisia. Suosittelen välttämään niitä viimeiseen saakka. Tällä lounasvalinnalla saatiin herkutella vatsamme täyteen.

Tässä ravintolassa kannattaa ottaa huomioon, että baaritiskillä ja sen läheisyydessä on eri hinnat kuin yläkerran ravintolatilassa tai terassilla. Tätä käytäntöä näkee Espanjassa muutenkin. Lisäksi tässä ravintolassa bocadilloja ei tarjoilla lainkaan yläkerrassa, eli istumapaikka kannattaa valita baaritiskin läheisyydestä tai terassilta.

El jamon de gran via, ravintola, salaatti ja montaditos
El jamon de gran via, ravintola, baaritiski
El jamon de gran via, ravintola, sisäänkäynti

Mercado de San Miguel

Sijainti: Plaza Mayorin länsipuolella, osoitteessa Plaza de San Miguel

Yksi Madridin kuuluisimmista tapas- ja  lounaspaikoista on kauppahalli Mercado de San Miguel. Hallissa on lukuisia tiskejä, joilta voi kerätä haluamiaan annoksia. Isompikin porukka saa onnistuneen ruokailuhetken, kun kukin voi valita haluamansa ruoat ja kerääntyä yhteisen pöydän ääreen ruokailemaan.

Me ei tällä kertaa ruokailtu kauppahallissa, mutta käytiin fiilistelemässä tunnelmaa. Lounasaikaan paikka oli vilinää täynnä. Käytävillä riitti tungosta ja ruokakojut availivat verhojaan. Käytävillä yksittäiset ruokailijat nauttivat lounastaan ja hallin keskiosan pöytäryhmien ympärille kerääntyi kaveriporukoita ruokailemaan. Tarkempia kokemuksia Mercadon tarjonnasta löydät muun muassa Tasty Travelissimo -blogista.

Mercado de San Miguel, Madrid

Café & Té

Sijainti: Retiro-puiston pohjoispuolella, osoitteessa Calle de Goya, 11

Tämä kahvila oli varsinainen ylläribonus. Viimeisenä iltana käytiin katsomassa Realin peli, ja sen jälkeen oli tarkoitus päästä mahdollisimman nopeasti nukkumaan, sillä lentomme lähtisi aikaisin seuraavana aamuna. Jotain ruokaa piti kuitenkin saada ennen nukkumaanmenoa. Avoinna olevan ravintolan löytäminen puoliltaöin sunnuntai-iltana ei kuitenkaan osoittautunut kovinkaan helpoksi tehtäväksi.

Viimein pimeiden ikkunoiden keskeltä kajasti valoa, ja löysimme tämän kahvilan. Tuossa vaiheessa oli aivan sama, mitä ruokaa eteemme saisimme. Café & Té yllätti positiivisesti. Listoilla oli melko kattava valikoima voileipiä ja salaatteja sekä erilaisia juomia. Ainakin meidän annoksemme olivat herkullisia ja pieni nälkä saatiin tainnutettua oikein hyvin näillä eväillä. Voileivän ja teen yhdistelmä sopi mitä parhaimmin tuohon hetkeen.

Ruokaillessa oli mielenkiintoista verrata kahvilan asiakaskuntaa siihen, mitä se Suomessa olisi. Suomessa tuollaiseen paikkaan puoliltaöin könyäisi todennäköisesti baarikierroksen välillä huikopalaa kaipaavia kaveriporukoita. Espanjassa kahvilan tiskin ääressä istui siisti keski-ikäinen pariskunta, joka ilmeisesti tunsi yhden tarjoilijoista.

Olutta juova kaveriporukkakin kahvilasta löytyi, mutta hekin taisivat vain pistäytyä yksille oluille. Ja todellakin vain yksille. Kaikkein erikoisimmat asiakkaat olivat äiti, isä ja noin 12-vuotias poika. Oli kovin espanjalaista, että noin nuori lapsi on kaupungilla vielä puolen yön jälkeen.

cafe te voileipä

Lue myös:

Minkälaisia kokemuksia sinulla on espanjalaisesta ruoasta? Oletko onnistunut löytämään hyviä lounaspaikkoja tai saanut eteesi mitäänsanomattoman espanjalaisen lounasannoksen? Onko sinulla vinkata hyviä ruokapaikkoja Madridista niin lounastajille kuin yökukkujille?


Suunnaton-blogi löytyy myös sosiaalisesta mediasta:

Facebook: @suunnaton
Instagram: @suunnaton
Twitter: @Suunnaton_blogi
Pinterest: @Suunnaton_blogi

Suunnaton löytyy myös blogipalveluista
Blogit.fi ja Bloglovin’

28 Comments

 • Stacy Siivonen
  6.5.2017 at 16:38

  En ole käynyt Espanjassa, enkä ole kulinaristi, mutta siitä huolimatta tekee mieli välttää roikkuvia ranskiksia lounasaikana. Ahdas kauppahallikin vähän ahdistaa minua. Varmasti, mikäli Espanjaan eksyn, tutustun maahan lyhyemmän kaavan mukaan.

  Reply
  • Suunnaton
   7.5.2017 at 12:45

   Haha, allekirjoitan täysin roikkuvien raskisten välttämisen lounasaikana 😀

   Reply
 • Kaisa / Mutkia Matkassa
  6.5.2017 at 19:39

  Olen ollut Madridissa kaksi kertaa espanjalaisen kaverini luona kylässä ja molemmilla kerroilla ohjelmamme rakentui lähinnä syömisen ympärille 😀 Aamuisin mietimme missä söisimme aamupalaa/lounasta/illallista ja muu ohjelma sitten muotoutui sen mukaan mihin nämä ruokapaikat sijoittui. Ja tämä toimi hyvin – sai kunnon lomafiiliksen!

  Reply
  • Suunnaton
   7.5.2017 at 12:45

   Oi, kuulostaa täydelliseltä lomaohjelmalta!

   Reply
 • Miraorvokki/Pöndekengissä
  7.5.2017 at 08:55

  Enpä ole muuten näissä käynyt, vaikka Madridia on tullut kyllä koluttua jonkin verran. Ehkä seuraavalla kertaa sitten, otetaan vinkit talteen 🙂 Ravintolapostaukset on aina hyviä kun tuntuu että matkoilla on niin monia sudenkuoppia!

  Reply
  • Suunnaton
   7.5.2017 at 12:47

   Epätoivoisina ravintolanetsintähetkinä on tosiaan kiva, jos on muutama ravintola katsottuna valmiiksi. Ravintola- ja hotellipostaukset tuntuu välillä vähän tylsiltä, mutta mä ainakin otan ne kiitollisena vastaan siinä vaiheessa, kun matkan suunnittelu on jo niin pitkällä, että pitäisi esim. valita sopiva hotelli.

   Reply
 • Herahtipas vesi kielelle, kun näitä luki! Tosi hauska kuvaus tuosta viimeisen paikan asiakaskunnasta tuohon aikaan, mielenkiintoisia havaintoja!

  Reply
  • Suunnaton
   7.5.2017 at 12:48

   Kiitos! Tuo Cafe&Te oli hauska kokemus keskellä yötä.

   Reply
1 2

Leave a Reply