Menu
Espanja

Madridin tapasbaarit – parhaat ravintolat ja pahimmat pettymykset

Espanjan ruoissa kaikkein parasta ovat tapakset. Madridin matkaa suunnitellessamme aioimmekin elää melkein koko viikonlopun pelkillä tapaksilla. Päädyimme lopulta kokeilemaan iltaisin kolmea eri tapasbaaria. Ne todistivat, että Madridista tapaksia löytyy moneen lähtöön. Osa on äärimmäisen herkullisia, mutta saatiin eteemme myös mauttomia annoksia. Tässä kokemuksiani Madridin tapasbaareista.

La Taberna de Buendi

Sijainti: Retiro-puiston länsipuolella, osoitteessa Calle Doctor Castelo 15

Ensimmäisenä iltana haluttiin löytää tapaspaikka läheltä hotellia. Googlen avustuksella löydettiin tämä paikka, joka oli saanut Googlen mukaan oikein hyvät arviot. Ravintolalle päästyämme tutkailimme ulkona olevaa ruokalistaa ja kurkimme ikkunoista sisälle. Paikka näytti siltä, että siellä on pääasiassa perheitä: lapsia ja vanhuksia.

Ruokalistakaan ei ihan siltä vilkaisulta vakuuttanut, joten päätettiin kuitenkin jatkaa matkaa, josko löytäisimme paremman paikan. Aikamme kaduilla harhailtuamme totesimme, ettei parempia vaihtoehtoja löytynyt, ja on paras mennä takaisin tuohon etukäteen katsomaamme ravintolaan.

Tällä välin ravintolan asiakaskunta oli vaihtunut aikuisemmaksi ja ravintola oli aivan täynnä. Raivasimme tiemme baaritiskille, jossa meiltä heti kysyttiin mitä haluaisimme. Vielä takeltelevalla espanjalla sain tilattua meille viinit, ja meidät ohjattiin tiskin toiseen päähän istumaan.

Kulttuurishokki oli melkoinen, kun seurattiin hirmuisella vauhdilla toimivia tarjoilijoita. Lopulta saatiin tilattua myös syötävää, ja hetken päästä olimme jo sulautuneet porukkaan ja tapas-baarin toimintaa oli kiva seurata. Kiireestä huolimatta henkilökunta ja muut asiakkaat olivat todella ystävällisiä.

Ravintolan ruokalistalla oli pääasiassa canapeita, eli leipiä erilaisilla päällisillä. Lisäksi juomien hintaa kuului naposteltavaa, kuten katkarapuja, kinkkua tai oliiveja. Tämä ravintola nousi meidän lemppariksemme matkan aikana. Aitoa espanjalaista tunnelmaa, hyvää viiniä ja ruokaa, eikä hintataso ollut todellakaan korkea.

Taberna de Buendi, Madrid, tapas menu

Taberna de Buendi, Madridin tapasbaarit, canape

Taberna de Buendi, Madrid, tapas

Taberna de Buendi, Madridin tapasbaarit, jamon de serrano

Taberna de Buendi, Madrid, tapas, sisäänkäynti, Madrid tapas

La Casa del Abuelo

Sijainti: Retiro-puiston pohjoispuolella, osoitteessa Calle de Goya, 57

Isoisän kotiin meidät houkutteli sen terassi. Itse terassi oli täynnä, joten siirryttiin sisätiloihin, jossa oli hyvin tilaa. Tiskin ääressä istui muutama paikallinen, ja pöydissä oli hyvin varaa mistä valita. Tässä tapasbaarissa näkyi espanjalainen tapa sisustaa kaakeleilla. Nurkkapöydästämme oli kiva seurata paikallista elämää, joka oli huomattavasti rauhallisempaa kuin aiemmin Buendissa (yllä).

La Casa del Abuelossa on kattava tapasvalikoima, ja myös juomalista oli monipuolinen. Valittiin listalta tuttuja herkkuja, croquetas de jamon, patatas bravas ja valkosipulisia katkarapuja. Odotin näiltä paljon. Vuosien tauon jälkeen pääsisin taas näiden herkkujen kimppuun!

Valitettavasti jouduttiin pettymään. Kinkkukroketit ja katkaravut olivat mauttomia. Tavallisesti rapeat perunat olivat löysiä ja perinteisen aiolin sijaan ne tarjoiltiin jonkinlaisen grillimausteisen majoneesin kanssa. Jos tähän tapasbaariin päädyt, en missään nimessä voi suositella näitä ruokia.

Baarissa oli kuitenkin myös perinteinen kinkku ja erilaisia makkaroita. Ehkä tapaskokemuksemme olisi ollut täysin erilainen, jos olisimme valinneet niitä. Baarista kuitenkin jäi kohtuullisen hyvä mieli. Sainhan täältä iki-ihanaa tinto de veranoa, viinipohjaista kuplavedellä jatkettua juomaa. Yhdessä sangrian kanssa ne ovat Espanjan parhaita juomia!

La Casa del Abuelo, baaritiski, Madridin tapasbaarit

La Casa del Abuelo, jamon

La Casa del Abuelo, croquetas de jamon, Madrid tapas

Restaurante MasQMenos

Sijainti: Plaza de Colónin eteläpuolella, osoitteessa Paseo de Recoletos, 14

Ruokapaikan etsimisessä kävi perinteiset. Ajateltiin nopeasti etsiä joku kiva ruokapaikka, ja päädyttiin lopulta kävelemään kaupungin katuja ympäri varmaan yli tunti. Lopulta epätoivon partaalle päädyttyämme löysimme nurkan takaa ketjukuppilan nimeltään MasQMenos. Ketjubaari ei vaikuttanut kaikkein perinteisimmältä espanjalaiselta, mutta paremman puutteessa tyydyimme siihen.

Baari yllätti positiivisesti. Listalta löytyi ihan kivoja tapaksia, ja viinejäkin oli useaa sorttia. Harmikseni sangria tai tinto de verano eivät kuuluneet ravintolan valikoimiin. Tällä kertaa päädyttiin viinin ohella salaattiin ja leikkelelautaseen. Kumpikin oikein herkullisia valintoja!

Kalsealta tuntunut ketjuravintolakin lämpeni vähitellen. Meno ei ollut yhtään niin espanjalaista härdelliä kuin muissa tapasravintoloissa, mutta toisaalta oli ihan kiva käydä myös toisen tyyppisessä, jotenkin suomalaisemmassa espanjalaisessa tapasbaarissa.

Tämä ravintola sopii rauhaa ja varmaa vaihtoehtoa etsiville. Ketjun ravintoloita löytyy useampi Madridista (muun muassa yksi läheltä Realin stadionia) sekä eri kaupungeista ympäri Espanjaa.

MasQMenos, salaatti ja tapaslautanen, Madridin tapasbaarit

MasQMenos, tapaslautanen

Kaikki nämä tapasbaarit sijaitsevat itäisessä Madridissa lähellä Retiro-puistoa.

Katso myös parhaat ravintolalöydät Madridista sekä  muut vinkkini Espanjaan.

Mitä sinä pidät tapaksista? Mitkä ovat lemppareitasi? Entä nautitko tapasten kanssa mieluiten viiniä, vai jotain muuta? Kerro vinkkisi kaikkein herkullisimpiin tapaksiin!


Suunnaton-blogi löytyy myös sosiaalisesta mediasta:

Facebook: @suunnaton
Instagram: @suunnaton
Twitter: @Suunnaton_blogi
Pinterest: @Suunnaton_blogi

Suunnaton löytyy myös blogipalveluista
Blogit.fi ja Bloglovin’

42 Comments

1 2 3

Leave a Reply